Számos közintézmény, társasház és irodaház rendelkezik márványpadlóval. Ez egy soha divatját nem múlt megoldás, mely időről időre újra visszatér a luxusigényekkel rendelkezők körében. Sőt, tulajdonképpen nem is a luxusról, inkább igényességről van szó. A márványpadló tökéletes megoldás, ha reprezentatív irodát szeretnénk kialakítani, mivel ha megfelelően tisztítják, makulátlan, esztétikus felületet ad, mely szemet gyönyörködtető látvány.

Irodatakarítás szempontjából az egyszerűbb, ám speciális takarítóeszköz és speciális takarítószer igényű munkaterületek közé sorolandó. Egy ilyen padlóval rendelkező irodaház takarítása során nem a hagyományos felmosókkal tisztítják meg szakképzett takarító kollégáink a márványt, hanem kimondottan erre a célra kifejlesztett takarítógépünk fogja “tisztára nyalni”.
A márvány padló számos előnye mellett sajnos hátrányokkal is rendelkezik, ám ezek mindegyike megbocsájtható. Az egyik ilyen hátrányos tulajdonsága a túl sima felület, melyen minden meglátszik. Egy lépésnyom, ráhullott víz csepp, por, mind mind még a legkisebb mértékű szennyeződés is szinte ordít róla, főleg, mikor épp úgy esik rá a fény. A márványpadló nem heti, hanem napi takarítást igényel, mely nem maradhat el, különben koszos és igénytelen hatást kelt a betérő ügyfelek, partnerek szemében. A hátrány azonban előny is némiképp, hiszen maradandó károsodást kosztól, szennyeződéstől a márvány nem tud elszenvedni. Roppant tartós és folyamatos karbantartás mellett mindig csodaszép burkoló anyag.

 


Ha márványpadló ékesíti irodánkat, nem feledkezhetünk meg a rendszeres karbantartásról sem. Ezt azt jelenti, hogy míg a rendszeres irodatakarítás, ezen belül a megfelelő takarítóeszközzel való makulátlanra mosás tisztává teszi, fényét csiszolással lehet visszaadni. Mint minden, úgy a márványpadló is veszít fényéből az idő múlásával. A mattá vált márványpadló kezelhető, visszaadható eredeti fénye. Számos technológia áll már rendelkezésre, ilyen például a kristályosítás, melyet csak speciális géppel lehetséges megoldani. Ennek kezelésére szintén szakképzett személyzet szükséges, így egyértelmű, hogy márványpadlóval rendelkező iroda esetében profi takarítócég munkájára van szükség. Mert a márványpadló csak akkor szép, csak akkor reprezentatív, ha makulátlan ragyogással várja minden nap a betérőket.