Irodatakarítás blogunkban néha helyet adunk olyan témáknak is, melyek nem arról szólnak, hogy miként tisztítsuk ki az irodai mosdó koszos sarkait vagy hogyan portalanítsunk hatékonyan. Az iroda egy külön világ, ahogy a munkahelyek jelentős része is, hiszen a dolgozók a munkaidejükben egy saját rendszert, mondhatjuk saját kis társadalmat építenek ki, így megvan a hivatalos és nem hivatalos hierarchia a baráti és ellenséges viszonyok, és minden olyan, ami egyéb más csoportok, közösségek velejárója. Ám mégis, az iroda csak egy munkahely, ahová az emberek dolgozni járnak, pénzt keresni, önmegvalósítani, sikereket elérni.

irodai dolgozók

Kinek mit jelent a munka?

Egy ideális világban a munka eszköz lenne az egyén önmegvalósításához, azonban jelen világunkban ez keveseknek adatik meg. Nagyon sokan nem azért dolgoznak, hogy elérjék ezzel álmaikat, hanem azért, hogy azzal a pénzzel érjenek el álmokat, melyet munkájukkal keresnek. Rendkívül sajnálatos, hogy igen nagy számban vannak azok is, akik még csak nem is álmaik eléréséért szerzik a pénzt, hanem csupán létfenntartásuk biztosítása céljából. A két utóbbi csoportba tartozókat főleg a pénz motiválja, jutalmazni őket leginkább anyagi juttatásokkal, fizetésemeléssel, kiegészítő juttatásokkal lehet leginkább. Erre azonban nem minden cégnél, nem minden irodában van mód, sőt, nincs is rá havonta ismét, újra meg újra anyagi keret. Tulajdonképpen az is egyértelmű, hogy nem is lehetne ennyi pénzbeli vagy egyéb anyagi juttatást biztosítani a dolgozók mindegyiknek, mert még a legjobban menő cég is hamar megérezné és talán tönkre is menne bele.

boldog irodai dolgozók

Mit tehet az irodavezető, ha nem emelhet mindig fizetést?

Szerencsére számos apróság létezik, amivel az irodai dolgozók motiválhatók. A dolgozók motiválása apróságokkal is lehetséges és hosszú távon az odafigyelés kifizetődő. A megfelelő munkakörülmények, az ideális, korszerű eszközök beszerzése, amelyek megkönnyítik, komfortosabbá vagy akár szórakoztatóbbá teszik a munkavégzést, terheket vesznek le a vállukról, jelentősen javítanak a munkakedven. Ugyanígy a közös programok, melyekben a főnök talán nem is mindig vesz részt, szintén növelik a motivációt a jobb munkahelyi alaphangulat megteremtésével.

Az irodatakarítás kérdéséhez is visszatérhetünk, hiszen egy tiszta, rendszeresen takarított iroda nagyon motiváló tud lenni. Az meg pláne, ha nem az iroda dolgozóinak kell az irodatakarítás mindennapos baját a nyakába venni, hanem minden reggel tiszta iroda fogadja őket, melyet a profi takarítócég munkatársai makulátlanra suvickoltak.