Irodai közérzet

Takarítócég lévén számos irodával, munkaadóval, munkamorállal és rengeteg egyéni szabállyal találkoztunk már mind magunk részéről, mind megbízóink részéről. Nem csak irodatakarítás területén szeretnénk partnereink és leendő partnereink szolgálatára lenni, de abban is tudunk segíteni, hogy hatékonyabbá váljon az iroda működése. A cégvezetők számára folyatásosan írt bejegyzéseink sorában ez a következő, témája pedig a facebook és egyéb közösségi oldalak, szórakozásra alkalmas oldalak látogatásának engedélyezése.

Miért jó, ha szórakozik a dolgozó?

Mi magunk is cég vagyunk, irodával és mindennel együtt, így tisztában vagyunk azzal, miként lehet és kell motiválni a dolgozót, munkatársainkat és mi módon lehet kellemes munkakörnyezetet, jó munkakörülményeket biztosítani számukra. Mindenki máshogy tud pihenni, máshogy tud erőt gyűjteni. Aki ebben gátolva van, annak hatékonysága nem fogja elérni a maximumot.
Irodatakarítás során rengeteg hozzáállással találkozunk. Tapasztalatunk szerint egyre nő azon cégek száma, melyeknek vezetői beépítik a pihenési, szórakozási lehetőséget a munkaidőbe és némi rugalmasságot biztosítanak alkalmazottaik számára. Ilyen a nem fix munkaidő, vagy épp a céges számítógépeken a facebook használat engedélyezése.

boldog irodai dolgozókIrodák hozzáállása régen és most

Míg régebben a telefont is az öltözőben kellett hagyni és a munkaidőben való telefonálás főbenjáró bűnnek számított, ma már telefon nélkül egy lépést sem teszünk, így minden munkaadónak be kellett látnia, hogy bizony munkavégzés közben is zsebben lesz az okoskütyü.
Az irodai munka jelentős része számítógép, laptop használatával zajlik, melyeken régebben a nem céges programokon kívül szinte minden más le volt tiltva. Szerencsére ma már nem így megy a dolog, de még mindig van cégvezető, aki a facebookozást rossz szemmel nézi akkor is, ha az nem megy a munka rovására. Pedig nem így kellene hozzáállni, ugyanis leegyszerűsítve a dolgot, a közösségi média használata sok esetben hatékonyabb munkavégzést indukál. Miért? Mert ha időnként a dolgozó tarthat egy kis szünetet, vagy vígan elcseveg valakivel mellékesen, közérzete, kedve sokkal jobb, így a munkáját is dinamikusabban végzi.

Motiválás, hatékonyságnövelés

Kövessünk el mindent a dolgozók motiválása, a hatékonyságnövelés érdekében, de csak akkor várhatunk pozitív eredményt, ha jó úton járunk. A hajcsárokat senki sem szereti, a szabadságérzet viszont mindenkire jó hatással van. Még a munkára is, legyen az irodatakarítás vagy riportok készítése, statisztika, ajánlatkészítés és egyéb irodai feladatok.