A gumipadló nagyon népszerű választás a fitnesztermek, irodai konditermek, közösségi terek vagy akár egész irodák burkolására. Manapság a közízlés sokkal elfogadóbb az olyan megoldásokkal szemben, mint a műanyag burkolatok. Sőt, kimondottan dizájn elemnek számít egy műanyag fali panel. Irodába különösen jó választásnak bizonyulnak az ilyesmik, mert tisztíthatóságuk és strapabíró képességük révén jobban kiszolgálnak egyes igényeket, mint a csodaszép fa padlók vagy márvány burkolatok.

Közösségi terek, edzőtermek, fitnesz vagy jóga szobák, játszóházak stb. esetén kimondottan előnyös, ha puha, rugalmas és szükség esetén gazdaságosan valamint könnyedén tisztítható és cserélhető megoldást választunk. A gumipadló tisztítás könnyű, azonban mégkönnyebbé tehető a folyamatos tisztaság, valamint megőrizhető a jó állapot a következő néhány tipp segítségével.

gumipadlo_takaritas

Minden nap porszívózni és felmosni

A gumipadló tisztítása a por, a szemcsék eltávolításánál kezdődik. Mondhatnánk, hogy „Rendben, de minden felületnél így kell eljárni.” Valóban, viszont gumipadló takarítás esetén olyannyira fontos, hogy a felületesen végzett munka hamar látványos koszt eredményez. Ráadásul a későbbiekben sokkal nehezebbé teszi a maradéktalan megtisztítást és még a gumiburkolat sérüléséhez is vezethet. Minden nap fontos porszívózni, majd felmosni a gumipadlót. A porszívózásnál a kefés porszívófej a leghasznosabb. Felmosásnál jó minőségű felmosófejet válasszunk és igyekezzünk minél kevesebb vizet használni. A száraz-nedves porszívók, gőztisztítók is jó választásnak bizonyulhatnak, azonban a gumipadló tisztításakor a vizes metódust csak a szemcseeltávolítás után alkalmazzuk.

gumiburkolat_tisztias

Gyengéd tisztítás

A megfelelő gumipadló tisztítás egyik fontos kritériuma, hogy csak gyengéd tisztítószereket és megfelelő puhaságú tisztítóeszközöket használjunk. Egyes tisztítószer összetevők károsíthatják a gumipadló anyagát, kémiailag bontva meg annak anyagát, vagy kitisztíthatatlanul átitatva azt. Fontos kerülni az erős kemikáliákat és az olajos tisztítókat.
A durva felületű, keményebb tisztítóeszközök, mint például a különböző kefék fizikailag sérthetik fel a gumiburkolat felületét. Ez gyorsan és látványosan rontja gumipadlón állapotát és megnehezíti tisztíthatóságát. Válasszunk extra puha partvist a gyors megoldásokhoz, finom sörtéjű porszívófejet és helyi tisztításra mikroszálas portalanítót, törlőkendőt!

Kevés víz és azonnali felszárítás

A gumipadló tisztítása mindig kevés vízzel és inkább több lépésben történjen. Igaz, hogy a gumiburkolat víztaszító, ám a darabok összeillesztésénél beszivároghat nedvesség, mely megbontja a ragasztást, hullámossá teheti padlónkat. A porszívózás után érdemes több lépésben felmosni. Takarítócég munkatársai biztosan ügyelnek erre. Érdemes kevés vizet használva felmosni először, majd száradás után ismét mindössze nedves felmosóval biztossá tenni a maximális eredményt. Természetesen többször cseréljünk vizet. Ha a felmosóvízben már látszik szennyeződés, akkor biztosan lehetünk benne, hogy lassanként már csak a koszos víz szétterítése történik a valódi felmosás helyett. Ez persze mindenféle felület vizes tisztításánál igaz.

A gumipadló tisztítása profi takarítócég segítségével a legkönnyebb. Minden nap makulátlanra tisztítjuk padlódat, miközben a legmagasabb állagvédelemben részesül.