Irodatakarítás során takarítócég lévén mi tökéletesen tiszta tükröket és üvegfelületeket hagyunk magunk után. Megfelelő eszközeink, ideális tisztítószereink, tanult és gyakorlott kollégáink, valamint évtizedes tapasztalatunk a biztosíték a tiszta, ragyogó csíkmentes tükör elérésére. Néhányan a háziasszonyok vagy az egyszemélyes takarítók között azonban még mindig a tévhiteken alapuló, rossz megoldásokat választják tükörtisztítás esetén. Legyen szó egyszerű párásodás miatti törölgetésről vagy valódi, a felület megtisztítására irányuló lemosásról, a köztudatban keringő számos megoldást jobb inkább elkerülni.

csikmentes_tukor_tisztitas

Cikkünkben felhívjuk a figyelmet azokra a lehetőségekre, melyek nem hozzák meg a kívánt eredményt vagy kimondottan károsak tükrünkre nézve. Ezeknek a megoldásoknak mindegyike kerülendő otthonunk takarítása és irodatakarítás során is. Valamint fontos megjegyeznünk, hogy ami a tükrökre rossz hatással van, az minden üvegfelületen ugyanúgy negatív.

A tükör tisztítás miért olyan sarkalatos pont?

Biztosan észrevette már mindenki, hogy az első dolog, ami bepárásodik, az a tükör. No igen, meg az üvegek. Ezen kívül a tükrök szinte állandóan csíkosak, porosak, szöszösek és még ujjlenyomatosak is lehetnek. Akár rögtön tisztítás után is. Ha úgy vetődik rájuk a fény, egyenesen koszfészkeknek tűnnek, pedig alapvetően tiszta látszatot keltettek más szögből, más fényviszonyok között. Egy koszos tükör tönkreteszi akár a legtisztább iroda képét is, így nagyon fontos, hogy mindig tiszta felületként álljon helyt. Egy iroda kinézete és tisztasága sokat elárul, így fontos, hogy ezzel is jó benyomást keltsünk az ügyfelekben és támogassuk a munkakedvet dolgozóinkban.

Azt gondolnánk, hogy a sima felületeket könnyű tisztítani. Ám a tükör tisztítása úgy, hogy csíkmentes ragyogó állapotot kapjunk, sok mindentől függ. Függ attól, milyen eszközzel, milyen tisztítószerrel és milyen módon végezzük a felület lemosását. Sokan esküsznek bizonyos dolgokra, ám ezek jelentős része, mint írtuk, inkább kerülendő.

tiszta_tukor_irodatakaritas

Mit ne tegyünk, ha csíkmentes tükör a cél?

A bepárásodott tükröt sokan egyszerűen letörlik a kezükkel, hogy zuhanyzás után lássák benne magukat. Ez egy nagyon rossz megoldás, mert csíkos marad utána. Szintén rossz megoldás a törölközővel való páraletörlés is. A törölköző nem elég finom szálú ahhoz, hogy csíkmentesen húzza le a párát, valamit rengeteg szösz és por van szálainak felületén, melyek átragadnak a tükörre. Igazán gusztustalan végeredményt szoktunk kapni.

A sokáig alapvetőnek számító újságpapíros ablak és tükörtisztítás kimondottan ellensége üveges felületeinknek. Egyrészt nem tisztít eléggé, másrészt karcolhatja is az üveget vagy tükröt, mely maradandó károsodást jelent. Irodatakarítás során mi, mint szakavatott takarítócég nagyon odafigyelünk a felületek védelmére is.

Az ablakmosást papírtörlővel zárni szintén nem elég hatékony, mivel a papírtörlők a törölközős ötlethez hasonlóan szöszt hagynak az ablakfelületen.

Az ablak és bármely üveg mosása balzsamos tisztítókkal vagy olyan szerekkel, melyek nem kimondottan üvegre valók, nem lesz sikeres. Homályos, nehezen letörölhető végeredményt kapunk, míg megfelelő szerek és eszközök használatával ragyogó, éles és tiszta kép köszön vissza tükörtisztítás után.