Az irodatakarítás szakértőiként néha csodálkozunk, mennyire sok tévhit él számos, a munkánkat érintő kérdéssel kapcsolatban. Az egyik ilyen homályos terület a pipere takarítás témaköre, melyet sokan félreértenek vagy épp a valóságtól nagyon távoli kép él róla a képzeletükben. Se nem gyors, se nem minimális, se nem csak a látszódó helyeket érintő takarítás, irodatakarítás forma ez, ahogy azt sokan elképzelik. A pipere takarítás is szakmunka és komoly feladat, ezért most igyekszünk egy kicsit informálni az érdeklődőket.

Mit is jelent a pipere takarítás?

pipere_takaritas_micsoda

Az irodatakarítás, intézmény takarítás vagy üzletek, bemutatótermek takarítása sokszor pipere takarításból és időközönként nagyobb takarítási munkálatokból áll. Ahol napi takarítást végzünk, ott nyilvánvaló, hogy nincs szükség minden nap a különleges nagytakarításra vagy átfogó fertőtlenítő takarításra. (Természetesen fertőtlenítünk, ahol kell.) A napi takarítás sok esetben “csak” pipere takarítást takar , melyet szakétő takarítóink a szükséges alkalmakkor kiterjedtebb takarításokkal egészítenek ki.

Piperetakarítás során mindent aprólékos részletekkel takarítunk. A portalanítás, a felületek lemosása mindig alapos munka. Nagyon nagy tévedés azt gondolni, hogy az irodatakarítás, ha pipere takarításról van szó, csupán némi porszívózást és a látható, “elöl lévő” felületek portörlését meg egy kis fölmosást takar. Egyáltalán nem erről van szó.

A pipere takarításban minden benne van, ami tiszta, portalan, szennyeződésektől mentes és higiénikus végeredményt biztosít. Még a lámpabúrák áttörlése is ide tartozik. A polcokat is úgy takarítjuk, hogy lepakolunk és az egészet áttöröljük.

A vizes helyiségek takarítása természetesen a megfelelő fertőtlenítő szerekkel történik, így a pipere takarításnak is része a fertőtlenítés. Egy mosdót és egy WC-t nem lehet, nem érdemes fertőtlenítés nélkül takarítani, hiszen ezek a helyiségek a fertőzések melegágyai lehetnek. A kukák kitisztítása ugyanígy nagyon fontos, ahogy az irodai konyha takarítása is. A pipere takarítás ezeken a helyeken komoly fertőtlenítést is jelent és bizony felelősségteljes dolog, amihez kell a hozzáértés.

A mi a pipere takarításból kimarad

mi_a_pipere_takaritas

A piperetakarításnak nem része az ipari alpin technikával végzett ablakmosás vagy nagyobb volumenű ablakfelületek megtisztítása. Szintén nem tartozik ide a speciális fertőtlenítő takarítás és padlófényezés sem. Olyan helyeken, ahol padlótisztító gépet kell használnunk természetesen az is a pipere takarítás részét képezi, viszont a márvány felcsiszolása már más kérdés. A pipere takarítás nem átfogó nagytakarítás és főlegnem olyan, mint egy eseti takarítás költözés, felújítás vagy csőtörés után.

Vannak helyek, ahol a napi takarítás nem pipere takarítás. Az irodatakarítás nagy általánosságban az, de a húsüzemi raktár vagy egy élelmiszeripari üzem gyártósora semmiképpen nem ide tartozik. Ilyen helyeken egészen máshogy takarítunk, mert nagyon komoly , részletes és pontos szabályozás vonatkozik rá, ami sokkal professzionálisabb és speciálisabb feladatokat foglal magába, a hozzáértésről, szakképesítési elvárásokról nem is beszélve.

Egy profi takarítócég a pipere takarítás során is makulátlan eredményt ér el, ezért hívjon minket bizalommal!