Az irodatakarítás területén már több évtizede jelen vagyunk, így mindenféle munkával találkoztunk. Tekintve, hogy az irodatakarítás mellett szinte bármilyen munkahely, közület, bemutatóterem, raktár, ipari létesítmény, műhely stb. takarítását is vállaljuk, alapvető, hogy erélyek, teraszok, tetőteraszok tisztítását, takarítását is sokszor végezzük. Ezek általában irodákhoz, közületekhez, vagy bemutatótermekhez tartoznak és legtöbb esetben szép növényekkel, kerti bútorokkal, kavicságyakkal felszereltek. Az őszi időszakban az ilyen kis vagy nagy alapterületű részek takarítására kicsivel nagyobb hangsúlyt kell fektetni és egy szezonális nagytakarítás sem árt nekik. Nagyobb teraszok, tetőteraszok takarítását külön is vállaljuk, hiszen egyes esetekben magasnyomású mosóra vagy ipari alpin technikára is szükség lehet a külső részek megtisztítása során.

Piperetakarítás a teraszon

terasz_takaritas

A teraszok, erkélyek, tetőteraszok ugyanúgy, ahogy beltereink igényelnek piperetakarítást és nagyobb volumenű takarító tevékenységet is. A kerti bútorok megtisztítása nagytakarítás során inkább lehet nagyobb volumenű, hiszen míg a kényesebb bútoroknak speciális eljárás kell, addig az erős anyagú, „nyűhető” daraboknak a magasnyomású mosó remek tisztítóeszköz. Ugyanakkor itt vannak még a növények és a dekoráció is, sőt, egyes helyeken akár grill vagy kültéri hősugárzó. Találkoztunk már csodaszép kemencékkel, kandallókkal is, melyek burkolata és belseje is tisztításra szorul.

A növények kaspóinak rendbe tétele, a növényzet téliesítése, a dekoráció áttörlése, lemosása a kisebb feladatok közé tartozik. A komolyabb bútortakarítás és a felületek, burkolatok takarítása, az őszi levelek összegyűjtése, esetleg vízelvezetők kitisztítása már inkább a nagyobb takarítási munkákat képezik, ahogy a jelentős üvegfelületek tisztára mosása is.

Így ősszel számos rovar jelenik meg a teraszokon, erkélyeken. Egyesek befészkelni szeretnék magukat, hogy átvészeljék a telet, mások „átutazóban” vannak, megint mások pedig ott pusztulnak el és tetemeik gyorsan felgyűlnek. Most főleg poloskákkal és katicák tetemeivel találkozhatunk, de pókokat is látunk szép számmal. A sokak által szörnyűnek talált pókszázlábúakkal azonban ritkán találkozunk, mert ezek csak átszaladnak a teraszokon, és megtalálják a legkisebb bejutási lehetőséget is, mivel szeretik télen a belterek melegét. Más százlábúak, rovarok, hernyók is szembe jöhetnek velünk. ha valaki irtózik ezektől a kis állatkáktól, bízza takarítócég munkatársaira a terasz, erkély takarítást.

Őszi terasz nagytakarítás

tatoterasz_takaritas

Nagyobb teraszok esetén érdemes szakértőkre bízni a szezonális takarítást is. Amennyiben rendszeres takarítás szolgáltatásunkat kéri valaki, az kiterjedhet a terasz, erkély rendben tartására is. Rugalmas és ügyfélorientált csapatunk mindig pontos szerződéseket köt, melyek igény szerint kiegészíthetőek, de a jelentősebb, leginkább nagytakarítások általában benne foglaltatnak. Sőt, a rendszeres takarítás szolgáltatásunk garantálja, hogy mindig rend és tisztaság uralkodik az általunk kezelt helyen, ezáltal a nagytakarítások is kisebb munkák lesznek végül.

A teraszok takarításának legfontosabb része a burkolatok megtisztítása. Az üveg burkolatokat bizonyos teraszok esetén alpin technikával oldjuk meg, ez mindenképpen képzettséget és gyakorlatot, no meg természetesen a megfelelő eszközöket kívánja meg. Emellett a fa vagy kő burkolat, esetleg egyéb kültéri burkolat nagy része magasnyomású mosóval ragyogóan tisztává tehető. A falburkolatok, kővel kirakott részek és kavicságyak is olyan tisztítást igényelnek, melyhez házi körülmények között aligha van megfelelő eszköz. A nagyobb teraszok, a dizájnos tetőteraszok jelentős alapterületűek lehetnek, így fontos, hogy a minőség mellett hatékonyságot is kínáljunk. Mi kiterjedt gépparkkal, szakértő és gyakorlott takarító kollégákkal dolgozva gyorsan és kifogástalanul rendbe tesszük bármilyen típusú és méretű, akárhogyan berendezett teraszát.