A március végi napok meghozták a tavaszi munkálatokat a zöldterület gondozás területére is. A kertek, parkok, előkertek, belső udvarok téliestíése után, most tavaszi zöldterületgondozás válik időszerűvé, melyet érdemes hozzáértő szakemberekre bízni. Bennünk nem fog csalódni, hiszen eszközeink, képzett és gyakorlott csapatunk színvonalas végeredményt biztosít bármilyen zöldterületről legyen is szó.

Belső zöldterület gondozás tavasszal

tavaszi_zoldterulet_gondozas

A zöldterület gondozásnak két altípusa van, mégpedig a külső és belső zöldterületgondozás. A belső munkák alatt a bent lévő növények, díszkertek ápolását értjük, míg a külső egyértelműen az, ami átlagosan beugrik a szó hallatán. Egyes munkahelyek sok növénnyel igyekeznek szebbé és motiválóbbá tenni a munkakörnyezetet. Nagyon helyesen teszik. Kutatások bizonyítják, hogy a növények pozitívan hatnak a munkakedvre is. Ezeket a növényeket azonban folyamatosan gondozni kell, hogy szépek maradjanak vagy legalább életben maradjanak. Sokan küzdenek otthonaikban is azzal a problémával, hogy a nem megfelelő elhelyezés, a nem megfelelő mértékű öntözés és átültetés vagy tápoldatozás következményeként a növéynek pusztulni kezdenek. Egy munakhely esetén érdemes szakemberekre bízni a feladatot, így a hozzáértő kezekben a zöld növények is új életre kelnek. Belső zöldterület gondozás során átnézzük a növényeket, portalanítjuk leveleiket, megállapítjuk, van-e eszükségük nagyobb kaspóra, több talajra vagy épp melyiknek milyen plusz tápanyag igénye van. Szükség esetén rendbetesszük a virágládákat, tartókat és kaspókat, portalanítjuk, tisztítjuk őket. Egyes helyeken külön kis belső kertek, csobogó vagy sziklaert került berendezése. Ezek takarítása mindenképpen profi segítséget igényel. Mi odafigyelünk az állapotmegóvásra is, miközben rendbe teszsük és takarítjuk ezeket.

Külső zöldterület gondozás tavasszal

kulso_zoldterulet_gondozas_tavasszal

A külső zöldterület gondozás és kertrendezés tavasszal egy csomó fontos munkát kínál. Érdemes eltávolítani a táliesítést a növényekről és a kinti csapokról. A terület megtisztítása, azaz a szemét összeszedése a zöldhulladék összeszedése és elszállítása friss, zöldellő pázsitot, rendezett virágágyást, megtiszíttott bokrokat hagy maga után. Ha van komposztáló, a zöldhulladék oda kerül, az esetleges tápanyagdús komposzt pedig a virágok alá, fák tövébe. Fontos, hogy tavasszal felfrissítsük a növények földjét és megszellőztessük a gyepet is, hogy a talaj minél jobban biztosíthassa a növények növekedését. Előfordulhat, hogy bizonyos növények már most elkezdtek nőni, így egy fűkaszálás, fűnyírás is esedékessé válhat. A fák és bokrok mettszése is lassan időszerű, ahogy nemsokára érdemes lesz pótolni vagy bővíteni a zöldterület növénykészletét. Az öntözőrendszer téliesítése is megszüntethető már, miután ismét üzembe helyezhető a rendszer. Érdemes ellenőrizni, elvégezni a karbantartási feladatokat.

A gyomlálás, kapálás, gallyazás is a tavaszi zöldterületgondozás körébe tartozhat. Minden munka egyedi, a zöldterület adottságai, állapota és az extra igények adják egyediségét. Ha profi és személyre szabott zöldterület gondozásra van szüksége, hívjon minket bizalommal Budapesten és egész Pest megyében!