Rohamléptekkel közeledik a jó idő, így a tavaszi nagytakarítás megtervezése sem várhat már sokáig. Az irodák, közintézmények, üzletek és egyéb munkahelyek számára sokkal több előkészületet és tervezést igényel a nagytakarítás, mint otthonainkban. Ez azért is van így, mert a takarítócégek számára ez egy – a szokványosnál is – sűrűbb időszak, így fontos előre jelezni a külön igényt. Ha szerződtél takarítócéggel rendszeres irodatakarításra, napi vagy heti takarításra, valószínűleg esett már szó az eseti nagytakarítások kérdéséről is. Ha még nem, ne habozz, és mielőbb beszélj a kapcsolattartóval a hatékony együttműködés érdekében. Ha még nincs megbízott takarítócéged, keress minket bátran, igyekszünk mindenben segíteni és a lehető legnagyobb mértékben a te, azaz irodád igényeire szabni a tervezett irodatakarítás, tavaszi nagytakarítás részleteit.

tavaszi_nagytakaritas_az_irodaban

Mikor érdemes megejteni az iroda tavaszi kitakarítását?

Az iroda nagytakarítás tavasz elején mindenképpen esedékes. Érdemes megvárni, hogy az időjárás segítse munkánkat, így a párás, hűvös idő elmúltával már elvégezhető az alapos, mindenre kiterjedő és nagyszabású tavaszi nagytakarítás az irodában.

Egy rendszeresen takarított iroda esetén cseppet könnyebb, gyorsabb a munka, míg az elhanyagolt irodáknál a tavaszi, eseti irodatakarítás rengeteg porral, szeméttel és extra munkával jár. Mi nem ijedünk meg az utóbbitól sem, minket extrém esetben is lehet hívni, sőt érdemes is. Saját takarítógép parkkal, profi, lelkiismeretes és sokat tapasztalt szakemberekkel, kiváló tisztítószerekkel dolgozunk, úgyhogy hajrá, ha katasztrofális a helyzet, bennünk akkor is bízhatsz.

Amennyiben az idő már ideális egy óriási szellőztetős, mindent letisztítós tavaszi nagytakarításhoz, már csak a konkrét időpontot kell meghatározni. Nyilvánvalóan olyan időpontban érdemes és lehet végezni az ilyen jellegű munkálatokat, amikor az iroda épp nem üzemel. Irodától függően párórás vagy akár egésznapos feladat is lehet a tavaszi nagytakarítás. Ha egésznapos feladatról van szó, akkor mindenképpen a hétvégét ajánljuk, hiszen ki szeretne bezárni csak azért egy (vagy akár két) napra, hogy kitakaríttassa irodáját? Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd a takarítócég segítségét. Mi ilyen esetekben gyorsan felmérjük a helyzetet és akár már telefonon is tudunk tanácsot adni.

iroda_nagytakaritas_tavasz

Rendszeres irodatakarítás mellett is szükséges nagytakarítás az irodába?

Igen. A nagytakarítás az irodában a rendszeres takarítás, a napi takarítás mellett is szükséges. Azt mondhatjuk, hogy legalább évente egy alkalommal legyen nagytakarítás az irodában, de nyár végi és tél végi nagytakarítás lenne az alap. Természetesen az iroda jellegétől, a benne folytatott tevékenységtől és az iroda forgalmától is függ, hogy szükséges-e az év folyamán több irodai nagytakarítás beiktatása.

A rendszeres és alapos irodatakarítás megkönnyíti a nagytakarításokat, így azok kevesebb energiát, időt igényelve olcsóbbak is. Az iroda tisztasága és higiéniája mindenre rányomja a bélyegét, ezért nem szabad félvállról venni. Ha nem akarsz takarítócéget megbízni, akkor legalább a munkatársakkal osszátok el a feladatokat, hogy mindig megfelelő környezeteben dolgozhassatok.