Irodatakarítás többféle lehet. Lehet napi takarítás, heti takarítás vagy eseti, de fertőtlenítő takarítás és igazi, vérbeli nagytakarítás is. Most ez utóbbiról szólnánk néhány szót, hiszen épp aktuális.

Tavaszi nagytakarítás az irodában

Az irodatakarítás a tavaszi és őszi időszakban mindig kiegészül nagytakarítással is. A nagytakarítás az irodában nem csak pár óráig, fél napig tart, ezért fontos jól felkészülni rá és előre egyeztetni mind az iroda dolgozóival, mind a takarítócég munkatársaival. Fontos továbbá megegyezni a részletekben, pontosítani, mire terjedjen ki a tavaszi nagytakarítás az irodában. Irodatakarítás szempontjából a nagytakarítások, az eseti átfogó takarítások így tavasz környékén zsúfolttá teszik a napokat, ezért nagyon fontos, hogy a cégvezetők vagy az általuk erre kijelölt irodai munkatársak mielőbb jelezzék, ha ilyesmire van szükségük. Természetesen köthető olyan megállapodás is, melyben alapvetőségként szerepel, hogy előre egyeztetett időpontban menetrend szerinti nagytakarítást végzünk.

Az iroda nagytakarítás fontossága

Az irodai nagytakarítás igen fontos lépés, elmulasztásával csak szőnyeg alá söpörjük a gondot. Érthetjük ezt szó szerint is, hiszen a gondot a por és egyéb szennyeződések jelentik, melyek a nagyobb szőnyegek alatt, azok textúrájában szépen ott maradnak, ha csak nem kérik az irodai nagytakarítás szolgáltatást. A portól, kosztól, szennyeződésektől, lerakódásoktól, mikrobáktól nagyon fontos rendszeresen megszabadulni, ezért önmagában évente, félévente egy vagy két nagytakarítás kevés. Az irodai nagytakarítás mellé rendszeres irodatakarítás is szükséges ahhoz, hogy folyamatosan tiszta és higiénikus környezetet alakítsunk ki. Egyik irodatakarítás típus sem kerek egész a másik nélkül.

A tavaszi nagytakarítás az irodában az általános takarítási műveleteken kívül, méginkább átfogó portalanítást, ablaktisztítást, fertőtlenítő takarítást, különböző felületek lemosását is magába foglalhatja, megegyezés szerint. Ilyenkor a nehezen mozdítható bútorok és berendezések alatt és mögött is kitakarítunk, valamint lemossuk a korlátokat, kilincseket, lámpabúrákat, hogy végeredményként egy makulátlanul ragyogó, tiszta és higiénikus irodát kapjunk.

A nagytakarítás az irodában fontos dolog. A bútorok alatt és mögött maradt kosz kisebb levegőmozgások hatására ismét a légtérbe jut, a baktériumok, vírusok, gombaspórák a melegedés következményeképp sokkal jobban érzik majd magukat és a különböző felületeken megtapadt szennyeződésekben vígan megtelepedve szaporodásnak indulhatnak. Vigyázzunk környezetünk tisztaságára és óvjuk saját közérzetünket, egészségünket, valamint viseljük szívünkön dolgozóinkét is! A tavaszi nagytakarítás az irodatakarítási szolgáltatások egyik legkeresettebb szezonális része, a legjobbak élnek ezzel a lehetőséggel!