Takarítócég lévén sokszr kerülünk kapcsolatba állatszőrrel is, akár irodatakarítás, akár lakossági takarítás vagy egyéb munkák során. A kisállatok a belterekben mindig nagy gondot okoznak higiéniai szempontból, azonban néhány tippünk segítségével otthon is maximális tisztaság varázsolható macskák és kutyák vagy egyéb szőrös házikedvencek társaságában.

Állati kosz

kutyaszor_takaritasi_tippek

A kutya és macska tulajdonosok jól ismerik a szőrhullajtás, nyáladzás, tappancsnyomok és elhordott tápdarabkák okozta kellemetlenségeket. A sunyiban bepiszkításról nem is beszélve. A kint és bent egyaránt szabadon mozgó állatok ráadásul szomtalan mindent behoznak a lakásba, akár sarat, földet, port, növényi részeket és bármit, amibe belehemperegnek, beletrappolnak vagy épp amit találnak és úgy gondolják, nekik az kell bentre is. Hatalmas káoszt és lehetetlen helyeken megbúvó szennyeződéseket tartogathat ez az életmód, ezért szemfülesnek kell lenni. A tappancsnyomokat megtaláljuk a padlón, a szőnyegen, a kanapén, a széken, vagy akár az ágyon, ha arra is felmerészkedik. Ugyanezeken a helyeken az állat által behozott por, sármaradványok vagy épp rovarok is megtalálhatóak a nagymennyiségű szőrrel együtt. A macskák kevésbé, de a kutyák összetüsszögik a fejmagasságukban lévő bútorokat, tárgyakat és burkolatot, sőt, össze is nyalogatjkák, esetleg csócsálják. A benti állatoknak almot szokás kitenni, ahol szükségeletiket elvégezheti, de nyilván ebből is gurul erre-arra, tapancson széthordva.

 

Takarítás tippek, ha állatod van

macskaszor_takaritasi_tippek

  1. Rendszeresség: Aki állatot tart, annak legalább kétnaponta takarítania kell, ha tisztaságot akar. Nem nagytakarításról van szó, de a porszívózás a szőnyegek és kárpit esetén szükséges lehet. A felmosás, söprögetés meg leginkább napi szintű feladat. Szintén naponta szedegethetjük utánuk az ételmaradékot és a nyálas, szőrös játékaikat, amiket szintén érdemes rendszeresen tisztítani a higiénia érdekében.
  2. Csak semmi vegyszer! Nagyon fontos, hogy ha kisállatunk van, akkor óvatosan vegyszerezzünk, mert egyrészt felnyalhatják, ami egészségkárosító számukra, másrészt kifinomult szaglásukkal igazán elviselhetetlen lehet a fertőtlenítő szúrós szaga. Hiszen még nekünk is kellemetlen. Nyilvánvaló, hogy időnként fertőtleníteni kell, de akkor hagyjunk időt száradni és kiszellőzni, mielőtt az állat érintkezhet a felülettel. Irodatakarítás során az állatbarát irodákat takarító munkatársaink hatékonyan fertőtlenítik, de a szabályozásnak megfelelő és óvatos tisztítószerekkel.
  3. Szőrszedő hengerek! Igaz, hogy elcsépelt, de minden állatos háztartásba kell szőrszedő henger. A kanapét, a fotelt, de még a takarókat, díszpárnákat is nehéz megszabadítania szőrtől, úgyhogy nagyon jó befektetés egy ilyen holmi. Már kismillió hatékonyabbnál hatékonyabb típus kapható.
  4. Állat átfésülése, ha megfelelő állatfésűvel átfésüljük a szőrös kiskedvencet, akkor sokkal kevesebb szál potyog mindenfelé. Porszívózás nélküli napokat nyerhetünk vele.

Ha állatbarát irodáról van szó, akkor  érdemes profikra bízni a megfelelő fertőtlenítést és irodatakarítás, hiszen elég idegtépő és időigényes az állatok után is takarítani. Ráadásul, ha nincs megfelelő eszköz és szaktudás, lehet, hogy nem is lesz makulátlan az eredmény. A takarítócég jobban tudja.