takarítőnő

Irodatakarítás nincs felmosás nélkül, ám ez nem feltétlenül úgy néz ki, ahogy otthon. A kis alapterületű irodák esetén, ahol a padló nem speciális, profi munka végezhető egy minőségi, de átlagos felmosóval is, ha a takarítást végző személy éti munkáját, és megfelelő szerekkel dolgozik. Ha nagy az alapterület és/vagy az aljzat valami speciális típus, géppel dolgozunk, melyekből többféle is rendelkezésünkre áll, mindig a korszerű takarítógépek sorából.
Nézzük most a sima felmosóval történő aljzattisztítást, melyet sajnos az egyszemélyes takarítók vagy az épp soros munkatársak nem mindig tudnak használni. Pedig nem bonyolult eszköz és a maga a feladat sem igényelnek nagy szakértelmet, mégis a legtöbben elrontják a felmosást. Vagy nem szedték össze előtte a koszt vagy nem megfelelő a felmosófej, esetleg a víz hőmérséklete, de a rosszul kiválasztott és/vagy rosszul adagolt takarítószer is nagy hiba.
Az irodatakarítás takarítócég megbízásával pompás eredményt szül, mert például mi folyamatosan ellenőrizzük munkatársainkat és minőségi garanciát vállalva mindig makulátlan irodát hagyunk magunk után, beleértve a padló teljes tisztaságát is.
A rendszeres irodatakarítás, amennyiben heti takarításról van szó, az egész heti makulátlanságot nem tudja biztosítani, mert ahogy egyvalaki végigsétál a padlón, ahogy kinyílik ajtó ablak, por, szennyeződések kerülnek a padlóra, ezért hét közben olyan alapvető takarításokat, mint felsöprés vagy esetleg egy felmosás, ajánlatos elvégezni.

 

A jó felmosáshoz most íme néhány tipp:

  • Jó nedvszívó, puha, de nem szöszölő felmosófejet válasszunk
  • A felmosóvödörbe annyi vizet engedjünk, amennyi épp el nem éri a felmosófej kicsavarására alkalmas rátétet. A kevés víz hamar koszolódik, piszkos vízzel felmosni pedig rosszabb, mint semmit sem tenni.
  • Tiszta vödör, tiszta felmosófej, tiszta víz – ez a három alapfeltétel
  • Ne tegyünk túl sok tisztítószert a vízbe, mert ragacsos, csúszós felületet kapunk végeredményként és öblítőfelmosást is végezhetünk, ami több mint dupla munka
  • Felmosás előtt takarítsunk fel. A porszívó a legjobb megoldás, de egy felsöprés is nagyon nagy segítséget jelent
  • Mindig várjuk meg, míg teljesen felszárad a padló
  • Felmosás után alaposan mossuk ki a felmosófejet, a vödröt, majd pedig biztosítsuk a gyors és teljes megszáradását. Iszonyatos bűzt tud produkálni a felmosóvíz, a koszosan megszáradt felmosófej és roppant mód higiéniátlan i