Irodatakarítás szempontjából a tél mindig különösen kemény időszak, hiszen ilyenkor megszaporodik a tennivaló és sok esetben sűrűbben van szükség a takarítócég munkájára. A heti takarítás helyett akár napi szintű irodatakarítás is szükségessé válhat, különösen a nagyforgalmú irodák esetében.
Ott, ahol naponta több tíz ember is megfordul, ráadásul a az irodai dolgozók létszáma is meghaladja az ötöt, hatot, hatalmas mennyiségű kosz gyűlik fel a lábtörlőkön, padlón, arról nem is beszélve, hogy mennyi piszok kerül ilyenkor az itt-ott elhelyezett szőnyegekre. Igaz, hogy nincs még térdig érő hó Budapesten és környékén, sőt, az egész országban mérsékli magát ilyen szempontból az időjárás, de elég egy minimális hóréteg és máris hatalmas mennyiségű sarat hordunk szét.
Reggel, mikor a munkatársak beérkeznek, már behordják az első adag szennyeződést cipőtalpaikon. Amennyiben csapadékos az idő, a kabátok, az esernyők szintén behozzák a nedvességet, szétcsöpögtetve az előtértől az öltözőig vagy fogasig. Ezt a nedvességet, vizet, hólatyakot aztán a cipők talpán jól szét lehet hordani az egész iroda területén, a por, szöszök beleülnek és máris nem csak vízről beszélünk, hanem sárról, koszról. Ahogy elkezdenek szállingózni az ügyfelek, a piszok megszaporodik és bár nyilvánvalóan akad felmosó az irodában, a gyors tisztogatás csak félmegoldás. Este vagy reggel a padlót teljes egészében fel kell mosni, a darabos szennyeződést össze kell szedni és a lábtörlők tisztítása sem maradhat el.
A koszos lábtörlő több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz, hiszen hiába törli bele a lábát valaki, aligha szedi le a szennyeződés nagy részét, sőt, akár még tovább nedvesítheti a cipőtalpat. Egy lábtörlő nem túl nagy darab, így a kapacitása is meglehetősen véges. Fontos, hogy legyen cserelábtörlő és legyen mód az elkoszolódott darab tisztítására. Az irodai szőnyegek tisztítása sem egyszerű feladat és az átlagos irodai dolgozó nem tudja maradéktalanul megoldani. Sőt, az irodai dolgozó nem is akarja a szőnyegtisztítás munkálatait magára vállalni, és ez érthető is. Éppen ezért van szükség megbízható takarító segítségére, aki akár minden nap tisztává varázsolja az irodát. A téli időszakban a kisebb, általános irodatakarítás mellett nagyobb takarítások és fertőtlenítőtisztítás is szükséges, hiszen a megfázások, vírusok előszeretettel támadják meg ilyenkor az embert.
A profi irodatakarítás megoldja a saras padló, piszkos szőnyeg problémáját, sőt ennél sokkal többet, hiszen a tél nem csak behordott latyakot jelent, hanem ilyenkor sok helyen jelen van a pára, a penész gondja is. Sajnos ilyenkor a szellőztetés, bár sokat javít a helyzeten és még akár megelőzhető is vele a penész kialakulása, nem mindig megoldható. Fontos, hogy néhány percre kinyitogassuk a nyílászárókat és friss levegőt engedjünk az irodai munkakörnyezet elhasznált légterébe, de nem hagyhatjuk nyitva az ablakot félórákra, különben úgy kihűl az iroda, hogy képtelenség benne dolgozni. Az 5-6 perc pedig csak levegőfrissítésre jó, páramentesítésre kevésbé.