A rozsdamentes felületek takarítása némi odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő tisztítószer, a kímélő és hatékony eljárás, valamint az ideális tisztítóeszköz kiválasztása is. Egy takarítócég mindezt rutinosan valósítja meg. A mi munkatársaink is pontosan tudják, mit, mivel és hogyan tisztítsanak a makulátlan végeredmény és állagmegóvás, valamint az esztétikai minőség megőrzése érdekében. Ez a rozsdamentes felületek esetén különösen fontos. Cikkünkben ezek hatékony és kímélő tisztításához adunk tippeket és magyarázatokat.

rozsdamentes_fem_takaritas

Rozsdamentes fém tisztítás munkahelyen

Egy takarítócég rozsdamentes fém tisztítás során a jól bevált és természetesen az előírásoknak maradéktalanul megfelelő tisztítószereket veti be, melyekhez a rozsdamentes acél felületét óvó szivacsot és kendőt használ. Kollégáink egyrészt megtanulták képzéseik során, hogy mely felületnek mire van szüksége és mi az, ami árthat. Másrészt egymást segítve és tanítva jelentős szakmai tapasztalatot mondhatnak magukénak.

A rozsdamentes felületek rendkívül népszerűek különböző közintétmények, intézmények, munkahelyek és szórakozóhelyek esetén, mivel strapabíró, esztétikus, számos dizájnnal kompatibilis és tartós, megfelelő módon kezelve könnyen tisztítható és fertőtleníthető anyagról van szó. A rozsdamentes acél inox néven is ismert, számos burkolóanyag és használati tárgy alapanyagát adja. Különösen kedvelt a vizes helyiségekben, mosdókban és mellékhelyiségekben valamint konyhákban, zuhanyzókban, öltözőkben, mivel jól bírja a párát, nedvességet, és nevéből tudhatóan nem korrodálódik úgy, mint számos egyéb fém, miközben előnyeiket biztosítja számunkra.

Munkahelyi közegben a rozsdamentes fém  felületek takarítása és a rozsdamentes fém tárgyak tisztítása takarítócég feladata. Jobbára így van, azonban kisebb cégek, vállalkozások megoldáj önmaguk a munkahely takarítás, irodatakarítás kérdését. Néhányak egészen jól, másoknál tapasztalhatóak hiányosságok, ezért, amennyiben teheti, kérjen profi segítséget akár napi takarítás, akár heti takarítás vagy eseti takarítás elvégzésére is profi takarítócég hozzáértő munkatársaitól! Hogy miért? Erről biztosan meggyőző érveket felsorakoztató cikkeink születtek már korábban.

rozsdamentes_fem_tisztitas

Rozsdamentes felület takarítás TIPPEK otthonra

A rozsdamentes fém tárgyak a háztartásokban is kedvelt eszközök, berendezések, ugyanolyan okokból kifolyólag, mint amikért a munkahelyeken részesítik előnyben őket. Míg munkahelyeken vagy tehetősebbek nagy alapterületű otthonaiban takarítócég végzi ezt a munkát, addig az emberek többsége maga takarítja otthonát, így az inox tárgyait is. Azonban ezek tartóssága és főképp esztétikus megjelenése hamar romolhat, amennyiben nem vigyázunk néhány apróságra. Íme pár tipp, amivel hatékonyan tisztítható és jól óvható a rozsdamentes fém:

  • Először mindig portalanítsuk! – A porszemek és egyéb kemény, szemcsés szennyeződésed lemosás során karcolhatják a fémet.
  • Puha szivacsot és mikroszálas kendőt használjunk! – Szintén a karcolások elkerülése végett.
  • Soha ne érintkezzen inox tárgyunk savas kémhatású szerekkel! – Ezek sajnos korrodálják.
  • Egyszerű, kímélő tisztítószeres lemosás után öblítsük és töröljük szárazra! – A vízkő gyorsan és kis mennyiségben is látványos nyomot hagy a tiszta fémen.
  • Minden nap töröljük át, ha tehetjük! – Hamar megül rajta a por és az ujjlenyomatok zsíros rajzolata is szinte kézzel fogható.

Megfelelő tisztítás mellett a rozsdamentes fém felületek és tárgyak hosszú ideig eredeti szépségükben ragyognak. Ha biztosra menne, hívja takarítócégünk megbízható kollégáit a feledat elvégzésére akár irodatakarítás, akár üzlet vagy épp bemutatóterem takarítása a cél!