Eldönteni, hogy rendszeres vagy eseti takarítás szükséges-e irodánk, üzletünk vagy épp az általunk vezetett intézmény esetén, nem mindig egyértelmű. Ahol nagy az ügyfélforgalom, jelentős számú kolléga dolgozik egyidőben, vagy pedig a tevékenység folytán jelentős mennyiségű szennyeződés keletkezik, a rendszeres, napi szintű takarítás elengedhetetlen. Amikor pedig csupán 1-2 ember dolgozik egy kicsi irodában és a számítógéphasználaton kívül napi pár alkalommal csupán a kávéfőzésből áll a tevékenység, aligha kell a rendszeres takarítás. Viszont a köztes állapotoknál milyen időközönként szükséges a takarítócég segítsége? Állandó szerződéssel kérjük a rendszeres takarítást vagy csak néhanapján egy nagyobb hangvételű munkát? Ennek eldöntéséhez érdemes pár fontos szempontot megvizsgálni. Mostani cikkünkben összehasonlítjuk a két lehetőséget, így talán új megvilágításba helyezzük a kérdést azoknak, akik még nem tudtak dűlőre jutni.

Rendszeres Takarítás – Állandó tisztaság, higiénia és komfort

A rendszeres takarítás kulcsfontosságú, ha hosszú távon szeretnénk fenntartani otthonunk vagy irodánk tisztaságát. Ez a lehetőség biztosítja, hogy egy meghatározott ütemezés alapján szakemberek gondoskodjanak a takarításról. Ezáltal a környezet mindig tiszta és rendezett marad, ami hozzájárul a kényelemhez és az egészségmegőrzéshez. Rendszeres takarítást érdemes választani olyan helyeken, ahol sok ember fordul meg, például irodákban, szállodákban vagy közösségi terekben. Ezen kívül otthonunkban is hasznos lehet, különösen, ha napi teendők és munka mellett nehéz időt szakítani a takarításra.

A rendszeres takarítás egyik formája a napi szintű munkavégzés, amely elengedhetetlen olyan területeken, ahol a higiéniai szabványok kiemelt fontossággal bírnak. Ilyenek például az élelmiszeripar vagy az egészségügyi intézmények. A napi takarítás magában foglalja az alapvető felületek és eszközök tisztítását, valamint a fertőtlenítést. Az ilyen típusú helyeken a tiszta és higiénikus környezet biztosítása nemcsak az ügyfelek és vendégek egészsége miatt fontos. Az ott dolgozók egészségének megőrzése és biztosítása is alapvető szempont.

Eseti Takarítás – Rugalmas, alapos megoldás

rendszeres vagy eseti takarítás

Az eseti takarítás akkor ideális választás, amikor az alaposabb tisztításra van szükség, de nem feltétlenül rendszeresen. Az év folyamán, szezonális vagy különleges alkalmakkor, például ünnepek előtt vagy után, az eseti takarítás lehetőséget nyújt az alapos fertőtlenítésre és frissítésre. Az eseti takarítás nagyszerű megoldás lehet otthonunk vagy irodánk időről időre történő mélytisztítására, azonban, ha sok idő telik el kettő alkalom között, akkor a folyamatos tisztaság és higiénia fenntartása az ott dolgozókra vagy egyszemélyes takarítókra hárul.

Az eldöntendő kérdés nem csak az, hogy rendszeresen vagy eseti jelleggel takaríttassunk-e, hanem az is, hogy hol. Az irodák, közösségi terek és kereskedelmi egységek rendszeres takarítást igényelhetnek. Ezeken belül a mosdók, vizes helyiségek, várótermek stb. naponta legalább egy alkalommal takarítandók, fertőtlenítendők.  Az élelmiszeripar és az egészségügy területén az alapos napi takarítás alapvető elvárás. Sőt, naponta több alkalommal is szükség lehet fertőtlenítésre, valami feltakarítására.

Legyen szó rendszeres, napi vagy eseti takarításról, a legfontosabb az, hogy az ütemezés mindig igazodjon az adott terület konkrét és egyedi igényeihez. Ha még nem sikerült eldöntenie, hogy az Ön számára melyik lenne a legjobb megoldás, keressen minket bizalommal! Felvilágosítással szolgálunk tudásunk, tapasztalataink alapján és segítünk meghatározni, mire van szüksége irodájának.