A rendszeres irodatakarítás nagyon fontos eredménye a komfortérzet. A tiszta közeg alapvető igény, a koszos, rendezetlen környezet közérzetromboló. A munkavégzés rossz közérzettel sokkal nehezebb, míg kellemes környezetben mindenki hatékonyabb.

Nyáron rendkívül nagy gondot okoz a por. A por mindig zavaró és állandóan jelen lévő tényező, amely kellemetlenségeket okoz, és amelytől naponta érdemes megszabadulni. nyáron azonban az izzadás és a por kettőse mégkellemetlenebb, mint önmagában ez a levegőben szálló, bárhová leülepedő aprószemű keverék.

takarítónő

Az izzadságba keveredő por és szöszök nagyon kellemetlen hatást keltenek bőrünkön. Ezen csak a zuhanyozás segít, amire kevés munkahelyen van lehetőség. A ragadós bőr, a folyamatos meleg megtépázza komfortérzetünket és így koncentrálni, sőt lelkesedni, motiváltnak maradni is nehéz. Ezt az érzést erősíti a környezet tisztátalansága. Az izzadtságtól ragadós bútorok undorítóak és még akkor is a koszosság érzetét keltik, ha valóján higiéniai problémák nem merülnek föl.

Rendszeres irodatakarítással a mindennapok „mocskát” eltüntetjük, így biztosítva a tisztaságot és annak érzetét is. Az izzadás megállíthatatlan, még akkor is, ha kiváló légkondicionálóval szereltük fel irodánkat. A munkahelyig eljutni nem mindig légkondicionált autóban vagy működő légkondival ellátott tömegközlekedési eszközzel lehetséges, sőt az utca egyáltalán nincs légkondicionálva. A városok betonja felforrósodik és a meleg nyári napokon szinte éget a belőle áradó hő. Egyetlen perc is elég, hogy csúnyán megizzadjunk, a zsíros, izzadt bőrünk, tenyerük hozzáér az iroda berendezéseihez, így hagyva nem mindig látható, de odanyúlva érzékelhető szennyeződéseket maga után. Ezeket a szennyeződéseket minden nap el kell tüntetni, különben a foltok gyűlnek és már nem csak piszokról, de higiéniátlanságról is beszélhetünk.

izzadas

Rendszeres irodatakarítás nyáron!

Egy nagyforgalmú irodában a napi takarítás elengedhetetlen, egyes helyeken elegendő heti takarítás is, azonban kevés olyan iroda létezik, ahol csupán eseti takarítással fenntartható a megfelelő állapot. A kellő rendszerességű irodatakarítás egész évben fontos, azonban nyáron különösen ügyelni kell a folyamatosságra. Nyáron nagyobb a por, több a zsíros folt, több még az étel és italfolt is, hiszen a hűvös frissítők, a hűvös nassolni valók sokszor hagynak nyomot. A kukák tartalma hamarabb büdösödik, a konyhai eszközök koszosodása is sokkal hamarabb válik undorítóvá.