Takarítócég igénybevételével jelentős teher kerül le az irodák válláról. Az amúgy is stresszes munkanapok mellé nagy nehézséget jelent az irodatakarítás, ám egy takarítócég ezt teljes mértékben át tudja vállalni. A mindennapos irodatakarítás például garantálja, hogy a dolgozók minden reggel makulátlan irodába érkezzenek és tiszta, rendezett, higiénikus környezetben töltsék munkaidejüket. Ennek lélektani jelentősége is van, nem csupán higiéniai. Azt valószínűleg mindenki tapasztalta, hogy közérzete sokkal jobb, munkakedve, alkotási vágya, vitalitása sokkal nagyobb a megfelelő környezetben. Egy munkahelyen pedig kiemelten fontos a hatékonyság, melyhez takarítócég által végzett profi irodatakarítás is hozzájárul.

takaritoceg_stressz

Egy gonddal kevesebb

Senki sem azért jelentkezik egy munkahelyre, hogy még plusz, ráadásul munkakörétől igen távol álló feladatokat is magára vegyen. Multinacionális környezetben éppúgy gondot okozhat a dolgozókra hárított takarítás vagy irodaszer beszerzés, mint egy családias lakásirodában. A dolgozók közt kiosztott „házimunka” növeli a konfliktusok kialakulásának lehetőségét, túlterheli a csapatot vagy annak igába fogott tagjait és a valós munkától szívja el az energiát. Az egyszemélyes takarítók is jobb megoldásnak ígérkeznek, ám a leghatékonyabb, ha profikra bízzuk a munkát.

Ha egy takarítócég átveszi az irodatakarítás gondját-baját, akkor nem kell többé azon gondolkodni, mikor és milyen tisztítószer fogyott el, milyen eszközt kell újravenni és ki legyen a soros a WC pucolásban vagy épp ki hagyta porosan a polcot az akták mögött. A profik jönnek, győznek és távoznak anélkül, hogy bármi fennakadást okoznának, miközben tökéletes tisztaságot varázsolnak az irodába.

Higiénia a köbön

Az irodatakarítás munkálatai közé tartozik a fertőtlenítés is. Egy többfős irodában, munkahelyen nagyon fontos, hogy rendszeresen fertőtlenítsünk, hiszen nagyobb a megbetegedések lehetősége, mint otthonainkban. Arról nem is beszélve, hogy a kilincseket, karfákat, korlátokat és pultot vendégeink, ügyfeleink, partnereink is rendszeresen összetapogatják. Egy takarítócég sokat tehet a dolgozók és betérő személyek egészségének védelméért. Napi takarítás igénybevételével folyamatosan higiénikus környezethez juthatunk. Az általános takarítás is tartalmaz fertőtlenítést, hiszen mit érne az irodatakarítás e nélkül? Azonban időnként érdemes kimondottan fertőtlenítő takarítást is igénybe venni, főleg influenza szezonban.

Presztízs kérdés

iroda_megitelese

A koszos iroda rossz cégér, a tisztaság viszont azonnal jó benyomást kelt. Naponta ügyfelekkel, partnerekkel kell tárgyalni és valószínűleg előfordul, hogy potenciális dolgozójelöltek jönnek állásinterjúra. A tiszta, rendezett iroda megadja az alaphangulatot és jó színben tünteti föl az ott dolgozókat, valamint a vezetőséget is. Ezzel ellentétben a kosz és elhanyagoltság elsőre az igénytelenség érzetét kelti, ami némi lappangó bizalmatlansággal árnyékolja be az irodáról alkotott képet. Takarítócég profi munkájával elkerülhető a rossz benyomás.