Zöldterület gondozás mindig kell! Főleg a belterületeken és főleg viszontagságosabb időjárási körülmények között, mely a 2022-es évet igencsak jellemzi. Jégesők, zivatarok, viharos szél verte és tépázta meg országunk legtöbb térségét. Ágakat tört, fákat csavart ki és tönkre tette nem csak az épületeket, járműveket, de az udvarok, parkok és egyéb zöldövezetek is megfizették a tombolás árát. Ilyen esetekben egy profi, megfelelő gépekkel és szerszámokkal rendelkező zöldterület gondozó cég gyors és áldásos munkát tud végezni.

Zöldterület gondozás viharpusztítás után

A zöldterület gondozás vihar után eseti tevékenység, amennyiben nincs még hosszútávú szerződésünk a megrendelővel. Természetesen ilyen jelleggel is kérhető a szolgáltatásunk, mely komplex, hatékony és gyors megoldás a vihar vagy egyéb megtépázó események után.

zoldterulet_gondozas_vihar_utan

A vihar széllel, sővel, villámokkal jár, sok esetben jeget is hoz magával. Ezek az amúgy teljesen természetes jelenségek az ember alkotta világot pillanatok alatt meg tudják tépni. A legtöbb esetben letört faágak, kicsavarodott fák vagy villám súlytotta fatörzs okozza a gondot, ami önmagában is probléma, ám zöldterület gondozás szempontjából plusz munkát jelent, mikor virágágyást, bokrokat, pázsitot, sziklakertet vagy fészert rongál meg. A lista ugye koránt sem teljes. A letört vagy megrepedt faágak, melyek még nem értek földet, veszélyesek, ezért minél előbbi eltávolításuk szükséges. Igaz ez azokra az ágakra és sajnos helyenként és esetenként azokra a fákra is, melyekről épp egy vihar után derült ki, hogy pontenciális veszélyforrásokká válhatnak nagyobb széllőkések esetén. Arról nem is beszélve, hogy a téli időszak lefagyásai legendás kárt okoztak egyes területeken pár évvel ezelőtt. A ráfagyott jég súlya miatt letört jelentős méretű ágak autókat, háztetőtket, kerítéseket rongáltak.

Van, amire nem lehet felkészülni és van, ami kellő odafigyeléssel megelőzhető vagy csökkenthető a veszély. A zöldterület gondozás vihar után már csak eltakarít, azonban a rendszeres gondozás megelőz.

Biztonsági intézkedések viharos időszakokban

vihar_uatni_zoldterulet_gondozas

Zöldterület gondozás során számtalanszor találkozunk olyan, időjárás okozta károkkal, melyek elkerülhetőek lettek volna néhány apró intézkedéssel. Most mindössze a ház körüli apróságokat, munkahelyi gyorsmegoldásokat soroljuk, ám ezekkel sokminden menthető:

  • A könnyű és szél által felkapható, borítható tárgyakat vigyük szélvédett helyre vagy rögzítsük (virágcserép, balkonláda, ruhaszárító, kerti bútor, kerti eszközök, ajtók, külső ablakszárnyak  stb.)
  • Állatainkra külön figyelmet fordítsunk! Amelyeket csak lehet, helyezzünk biztonságba, engedjük be a házba vagy alakítsunk ki számukra viharos időben is tökéletes menedékként szolgáló helyet!
  • Folyamatosan ellenőrizzük fáink, egyéb növényeink, kerítésünk állapotát!

Fáink, növényeink elkorhadt, letört részeinek időben történő eltávolítása nem csak csökkenti a vihar okozta károkat, hanem javítja a növény életminőségét, ezáltal szebb és egészségesebb marad. A korhadt vagy vészesen belógó, lelógó, rálógó ágak, aggasztóan ferde vagy túl vékonyra és magasra nőtt, ingatak fák a szél erejével könnyedén válhatnak ablakok betörőjévé, tetők, járművek, vezetékek stb rongálójává, sőt életveszélesek is lehetnek akár emberre akár állatra.

Ha sok a feladat, kérje akár otthonába, kisebb kertjébe is a zöldterület gondozás szolgáltatásunkat, Budapesten és Pest megyében bármiben számíthat ránk!