A poros vezetékek takarítása idegtépő feladat. Ugyanúgy, ahogy a különböző aljzatok portalanítása is. Ha irodatakarítás közben veszi észre, hogy a több kötegnyi vezeték, mely körbehálózza irodáját, tiszta piszok, bizony vakargathatja a fejét elgondolkodva, miként szabadíthatná meg ezeket a hosszú és bajosan elérhető, hát még milyen bajosan takarítható vezetékeket a rárakódott portól, közéjük ült szöszöktől. Ha benéz az aljzatokba, vagy konnektorokba, láthatja, hogy por lepi őket is. Ha nem akar ezzel bíbelődni, de szeretne valóban tiszta és pormentes irodát, érdemes takarítócég segítségét kérni.

Vezetékek porosodása

Nincs irodatakarítás portalanítás nélkül. A portörlés sokak képzeletében úgy él, ahogy a reklámokban látja, azonban egy kicsit jobban körülnézve az irodában vagy akár otthon a lakásban, megfigyelhető, hogy igen jelentős mennyiségű por rakódik le a különböző vezetékekre, azok közé és alá. Így otthonainkban is bosszantóan sok vezeték szalad végig nappalinkban vagy hálószobánkban, nemhogy az irodákban! Egy iroda sem létezhet elektronikai berendezések nélkül. Még a legmodernebb irodák is használnak vezetékes eszközöket, hiszen nem tud még minden wifivel, távvezérelve működni. Az irodákban asztali számítógépek, nyomtatók, multifunkcionális készülékek, kivetítők, projectorok, televíziók, monitorok, az iroda konyhájában hűtőgép, mikrohullámú sütő, kávégép kap helyet, melyeknek vezetékei a falon kívül futnak. Ha még különböző külső vezetékcsatornákba bújtatva haladnak is, belül akkor is porosodnak. Igaz, a vezetékcsatornákban lassabban gyűlik a por és onnan aligha libben új, láthatóbb helyre egy kis légmozgást meglovagolva.

porors_vezetekek

Viszonylag ritkán találkozunk külső vezetékcsatornákkal. Ezeket a műanyag lehetőségeket a legtöbb irodában nem vagy csak a közlekedő útvonalakban rakják le, hogy a kollégák nem tapossák le a vezetékeket. A vezetékek nagyon gyorsan porosodnak, sőt, a levegő páratartalmának hatására a por jól megtapad és gusztustalan, a zsírosodáshoz hasonló réteget képet. Ez nem csak higiéniátlan, de rendkívül látványos is. Valljuk be, nem szép látvány.

A vezetékek tisztítása speciális feladat. Profi irodatakarítás során egy jó takarítócég, mint például amilyenek mi is vagyunk, odafigyel arra, hogy a vezetékeket is megtisztítsa. Nem, nem arra gondolunk itt, hogy minden egyes takarítás alkalmával végignyálazzuk az összes vezetéket a kimenettől egészen az aljzatig! De porszívózáskor gondosan odafigyelünk arra, hogy a vezetékek közül is kiporszívózzuk a felgyűlt piszkot. Így felmosáskor nem csak összemázoljuk a vezetékeket, hanem tiszta, portalan felületet mosunk mégtisztábbra.

konnektortisztitas

Poros konnektorok

A konnektorok tisztításáról sokan megfeledkeznek. Pedig ezeken vagy ezekben az eszközökben is felgyűlik a por, a szösz. Természetesen nagy óvatosságot igényel a konnektortisztítás, hiszen nem lehet nekilátni nedves törlővel. Életveszélyes. Viszont ott a kézenfekvő megoldás, mégpedig a konnektortisztításhoz is megfelelő fejjel ellátott porszívó. Egy takarítócég rendelkezik minden olyan eszközzel, amivel makulátlan tisztaság érhető el. A kényelem, biztonság és tökéletes eredmény érdekében irodatakarítás munkálataira takarítócég munkatársait vegyék igénybe!