Az irodatakarítás akkor jó és akkor éri meg a pénzét, ha alapos, mindenre kiterjed, gyors és profi. Biztosan találkoztak már azzal a kifejezéssel, hogy “Csak ott takarít, ahol a papok táncolnak.” Ezt ugyebár azt jelenti, hogy a felsöprés, porszívózás, felmosás, portörlés és egyebek csak ott történnek, ahol látszik és például a szekrények, ülőalkalmatosságok alatt, iratok között nem. Sajnos ez sokszor tapasztalható, mert az egyszemélyes, egyszerű takarító vagy takarítónő sok esetben ezzel a módszerrel csökkenti a saját munkáját.
Sajnos a szekrény és kanapé alatt felhalmozódott és ott hagyott por, szöszök nem csak egyszerűen gyűlnek ott, hanem egy kis légmozgás hatására visszakerülnek a levegőbe, hogy majd valahol máshol ismét leüljenek. Így, ha csodálkozunk, hogy mitől van ilyen gyorsan ilyen nagy por az irodánkban, érdemes benézni a dolgok alá, hátha onnan “bújik elő” időről-időre egy újabb adag.
A profi irodatakarítás az alapos irodatakarítás, nem csak üres szavak. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy munkahely milyen környezetet teremt a dolgozók számára. Az ügyfeleket sem árt megnyerni magunknak minden lehetséges módon, így egy makulátlan, tiszta irodával is, ahol mindig szívesen ülnek le és nem kell attól tartaniuk, hogy piszkosa vagy porosak lesznek. Sajnos sok közintézménybe nem szívesen megy be az ember, és ha kénytelen is, akkor sem szívesen nyúl hozzá semmihez. Találkoztunk már több olyan irodával, ahol ugyanez volt a helyzet. Ez persze nem feltétlenül az irodai dolgozók hibája, mert ők végzik a napi munkájukat, de a takarítónő valószínűleg nem végzi megfelelően a dolgát.
Egy piszkos közeg kényelmetlen, ilyenben dolgozni sem lehet a maximális fordulatszámon, tehát a nem megfelelő irodatakarítás hosszú távon kevésbé hatékony működést eredményez. A profi takarítócég munkatársai olyan környezetet biztosítanak az irodai dolgozók, az irodavezetők, a betérő ügyfelek, üzleti partnerek számára, ami lehetővé teszi, hogy mindig mindenki a legtöbbet hozza ki magából.
Az alapvetően rendetlen természetű ember is szereti a tisztaságot és rendet, csupán az a helyzet, hogy nem vigyáz rá és nem érdekli, ha miatta változik a helyzet. Nos, ha ilyen munkatársak is vannak az irodában, különösen fontos a rendszeres irodatakarítás, hiszen így a többiek és a betérő vendégek nem látják kárát, az egyébként jó munkaerőnek számító, ám rendetlen munkatárs hozzáállásának.
Tehát végeredményben kijelenthetjük, hogy a szekrény alatt marad por nem csak kis mulasztás, nem csak kis probléma, de az iroda gyorsabban porosodik miatta és ha véletlenül úgy esik a fény, hogy valaki belát a berendezési tárgyak alá, megpillanthatja a koszt és máris rossz benyomásai lesznek. Nem érdemesen ezeket megkockáztatni, dolgozzunk a munkájára igényes, profi takarítócéggel.