Irodatakarítás során szakértő és lelkiismeretes kollégáink mindenre kiterjedő munkát végeznek egész évben. Azonban ősszel, a fűtési szezon megkezdése előtt a radiátorok és a radiátorokhoz vezető csövek egy átfogó újratisztítást igényelnek. A fűtőtestek a fűtési időszakban rendszeresebb és alaposabb takarításra szorulnak, de ezt már a fűtés bekapcsolása előtt el kell kezdeni. Ha takarítócég nem vagy csak időszakosan, eseti takarítás megrendelésekor jár az irodában, a radiátorok lemosása pláne fontos.

radiator_tisztitas

Miért kell lemosni a radiátort fűtés előtt?

A radiátorok nagy felületű eszközök. A por és egyéb szennyeződések nagy felületen rakódnak le. Ráadásul a radiátornak csupán egy kis része, nagyjából harmada van szem előtt, a többi felület belső vagy hátsó terület, így talán egy nem szakképzett vagy gyakorlott takarítónak fel sem tűnik, hogy valahol jelentős pormennyiség, szösz rakódhatott le. Arról nem is beszélve, hogy általános jelenség akár télen, akár nyáron, hogy az iroda dolgozói az ablaknál kávéznak, teáznak vagy ott fogyasztják el ebédjüket. A radiátorok jelentős része kerül az ablakok alá és ezeket többnyire sikerül leenni vagy leinni. A befolyó, becseppenő étel és ital sokszor nem is látható helyre kerül, hanem a radiátor falfelőli részére. Ha ez ott marad, akkor rászárad, sőt fűtés közben szép lassan levakarhatatlanná válik. A komolyabb szennyeződések akár szagot is előidézhetnek, főleg melegítés hatására. Az ilyesminek egyébként fűtéssel vagy anélkül olyan hátrányai is vannak, mint a megjelenő rovarok vagy penész. Irodatakarítás során számtalanszor találkozunk ilyesmivel.

radiator

Hogyan mosd a radiátort?

Ha takarítócéget bízol meg, radiátorod mindig tiszta és makulátlan lesz. Egy profi takarítócég, ahogy mi is, ügyel arra, hogy fűtés előtt a biztonság kedvéért újramossa a fűtőtesteket. Ez a művelet természetesen minden nagytakarítás alkalmával is elvégzésre kerül. Azonban, ha te magad vagy a kollégák közül valaki felel az iroda tisztaságáért, akkor a radiátor dolga is rád vagy őrá hárul. Vannak profi eszközök, de sok alternatív megoldás is létezik, amivel be tudsz nyúlni a radiátor blokkjai közé és a fűtőtest falhoz eső részére. Mindenképpen kisfejű, főleg kefés, hosszú nyelű eszközre van szükség, ami elég flexibilis, de erős tartású. Haladj a következő lépésekkel:

  1. Portalanítsd a radiátort és a csöveket! Ha van megfelelő porszívófejed, sok energiát spórolsz meg és biztosabb eredményt érsz el.
  2. A radiátorok alá teríts rongyot, az esetleges lecsöpögések ellen. Számos padló nem bírja a vizet, ez egy elég pacsálós és hosszú folyamat lesz.
  3. Egyszerű mosószeres vagy fertőtlenítő szeres vízzel és a felxibilis eszközöddel kezd el megtisztítani a radiátor minden apró részletét. Fontos, hogy semmiképpen nem először az elülső részeket tisztítsd, végül menj végig a hátsókon! Radiátorblokkonként haladj, egy szelvényt tisztíts meg minden oldalról. Érdemes szelvényenként szárazra is törölni.

Ha nem szeretnéd ez az idő és energiaigényes tortúrát, takarítócég segítségét is kérheted, akik az irodatakarítás minden mozzanatában hatékonyak, gyorsak és profik. Hívj bizalommal!