Az irodatakarítás állandó részfeladata a portalanítás. Heti portalanítás, portörlés, porszívózás az otthonok esetén általában elegendő. Ha heti takarítás a tőlünk megrendelt szolgáltatás, akkor az iroda vagy bármilyen munkahely, beltér tökéletes portalanítását is elvégezzük, mielőtt bármi másnak nekilátnánk. Azonban a legtöbb irodában, közintézményben, rendelőben stb. ez nem tart ki egy hétig. A porosodás negatívuma részben esztétikai, részben pedig egészségügyi. Mindenképpen fontos, hogy az iroda igényeinek megfelelő időközönként megtörténjen a portalanítás, különben kellemetlen helyzetekben találhatjuk magunkat.

por

Miért lehet kevés a heti takarítás?

A heti rendszerességű irodatakarítás bizonyos esetekben elegendő, ám egy nagyobb forgalmú, több főt foglalkoztató vagy épp tükörsima felületekkel rendelkező iroda esetén bizony kevés a tisztaság fenntartásához. Talán higiéniai szempontból elegendő is lenne a heti takarítás, ám a por meglátszik akár egy napon belül is. A levegőben folyamatosan mozgó por pillanatok alatt megül a felületeken és egy üvegasztalon vagy egyszínű felületeken ez azonnal meglátszik. A heti takarítás természetesen nem a mellékhelyiségekre vonatkozik, mert azok mindennapos fertőtlenítése elengedhetetlen, ha higiénikus állapotokat szeretnénk fenntartani.

Az eseti takarítás még annyit sem használ por szempontjából, mint a heti. Igaz, hogy egészségügyi szempontból a por kevésbé probléma, mint a penész vagy a baktériumok, vírusok, melyek megtelepedhetnek a mellékhelyiségekben (egyébként bárhol meg tudnak telepedni, ha nincs tökéletes tisztaság). Azonban a por okozhat allergiás reakciót, rontja a levegő minőségét, nem allergiásoknál is okozhat orrdugulást, tüsszögést, szemviszketést és mindennek tetejébe még rendkívül rosszul is néz ki. A poros iroda lehet más szempontból bármennyire tiszta, mégis a koszosság hatását kelti.

portalanitas_5

Napi takarítással a por ellen

A portalanítás mindennapos elvégzésével folyamatosan patyolat tiszta irodánk lehet. A betérő ügyfeleknek szembetűnő a tiszta, rendezett, frissen takarított iroda, ahogy a poros, koszos, rendetlen állapotok is. Gondoljuk, hogy nem kell külön megjelölni, melyik hat pozitívan rájuk és melyik állapot miatt lehetnek negatív gondolataik, érzéseik az irodával szemben.

A nagyobb alapterületű irodában elképzelhetetlen, hogy a dolgozók önmaguk végezzék el a rendszeres irodatakarítás munkálatait. Ez sok esetben kis alapterületű, kevés dolgozóval működő munkahelyek esetén is igaz, hiszen ki szeretne a letelt munkaideje után még túlórázni egy kicsit, csak hogy kezébe vehesse a portörlőt, a porszívót, a szivacsokat és a felmosót? A takarítócég akár napi takarítás, akár heti takarítás alkalmával leveszi ezt a terhet a vállakról és minden munkakezdés öröm lesz a tökéletesen higiénikus, tiszta és rendezett irodában. No persze ez azért sok mástól is függ, de mi megtesszük, ami tőlünk telik.

A megfelelő rendszerességgel portalanított iroda a porallergiások számára is jó munkahely, és sosem alakul ki olyan helyzet, hogy iszonyatos por és szöszgalacsinok kerülnek elő egy bútor megmozdítása vagy egy egyszerű szellőztetés nyomán. Mi tudjuk, hol keressük a bújkáló koszt is, úgyhogy érdemes ránk bízni a portalanítást.