Bizonyos nyilvános helyeken a mellékhelyiségek takarítását nem profi takarítócég végzi. Ez meg is látszik, hiszen sok az elhanyagolt, koszos, bűzlő és kimondottan gusztustalan mellékhelyiség. Az elhanyagolt WC amellett, hogy visszataszító, még rendkívül higiéniátlan, sőt veszélyes is. Egy ilyen helyiség akár fertőzések gócpontja is lehet, amelyből sok irányba indulhat a kórokozók, gombák terjesztése.

mellekhelyisegek_tisztitasa

A legkisebb helyiség árulja el a legtöbbet

Akármilyen csodálatos az éttermünk, üzletünk, ügyfélszolgálati irodánk stb., a rólunk kialakult véleményt egy csapásra súlyosan negatív irányba tereli az elhanyagolt mellékhelyiség. Ha nincs papír, ha koszos a padló, ha rossz szagok terjengenek, ha kifogyott a folyékony szappan, bizony a rossz vélemény rögtön meghatározóvá válik. Apróságok is megbélyegezhetnek minket, de egy koszos WC hatalmas bélyegét sosem mossuk le magunkról.

A mellékhelyiségek takarítása, az ott végzett fertőtlenítő takarítás alapvetően fontos. Egyrészt a rólunk kialakult kép miatt, másrészt – ami fontosabb – a valódi higiénia megteremtése miatt, mely a mellékhelyiségek, vizes helyiségek esetén profi és alapos munkát kíván meg.

Egyszemélyes takarítók vagy a személyzet által végzett takarítás nem biztos, hogy profi eredményhez vezet. Bár az igényesség nem képzettség függvénye, a megfelelő takarítást, főleg ha olyan kényes terület tisztításáról van szó, mint amilyen a mellékhelyiség, WC, a megfelelő takarítószerekkel, az ideális takarítóeszközökkel és mindenképpen a higiéniai előírásokat maximálisan szem előtt tartva kell elvégezni. Egy takarítócég képzett, gyakorlott szakemberekkel, ideális szerekkel és eszközökkel dolgozik, így a mellékhelyiségek takarítása kifogástalan végeredménnyel jár. Már persze, ha megbízható a takarítócég.

WC_tisztitas

Nem vitatjuk, egyszemélyes takarító vagy a személyzet tagjai is képesek jó eredményt elérni, azonban nem ez a jellemző. Abból kiindulva, hogy bizonyos helyeken milyen állapotokkal találkozhatunk, sajnos egyértelmű, hogy megbízott takarítócég nélkül igen nehéz igényes, higiénikus, de még csak elfogadhatónak mondható állapotokat teremteni. Bár a higiéniában nincs olyan, hogy elfogadható. Vagy higiénikus egy mellékhelyiség vagy nem az.

Ha nem szeretne szőrszálakkal, szeméttel találkozni mellékhelyiségeiben, ha nem szeretne vízköves és egyéb szennyeződéssel tarkított fajanszokat, ha az orrfacsaró bűz helyett inkább a friss, de legalábbis fertőtlenített illatú WC-t használna inkább, a mellékhelyiségei takarítását bízza profikra! A csempe, a talaj, a fogantyúk, a kiegészítő berendezések, a válaszfalak tisztaságáért akár minden nap vagy napjában többször is tehetünk, így napi takarítással vagy akár takarító szerviz szolgáltatással egész nap állunk a rendelkezésedre Budapest egész területén és Pest megyében a legtöbb településen.

A mellékhelyiségek takarítása nem babra megy, a higiéniai hiányosságok súlyos következményekkel járhatnak. Profi takarítócég megbízásával mindezek elkerülhetőek.