Bár egyre hosszabbak a nappalok, a tavaszi nagytakarításhoz még korai az idő. A nagy tavaszi irodatakarítás megszervezéséről azonban érdemes már februárban elgondolkodni. Komoly töprengésre szerencsére nincs szükség, a rendszeres irodatakarítást végző cégeknek nem okozhat gondot az iroda tavaszi nagytakarítása sem.

Több fény, több tisztaság!

A tavasz a megújulás évszaka, az új élet kezdete, így a nagy tavaszi irodatakarítás időszaka is. A tél múltával fölenged a fagy, elmúlik a sötétség, véget érnek az undok, nyirkos napok és friss légáramlatok úsznak be otthonainkba éppúgy, mint munkahelyeinkre. Az erősebb napsütés aztán vidáman rávilágít a téli hónapok homálya alatt felgyülemlett porra, az ablaküvegek vízköves foltjaira, rosszabb esetben a nyirkos helyeken megjelenő penészvirágokra. Bár a rendszeres irodatakarítás során rendszeresen használunk hatékony fertőtlenítőszereket, a természetes napfény fertőtlenítő hatását tavasszal újra élvezhetjük. A meleg levegőben sokkal gyorsabban szárad föl a nedvesség, illan el pára, a szellőztetés pedig kisöpri a tél utolsó maradékait is. A hideg napok múltával, de még a nagy melegek beköszönte előtt érdemes kitisztíttatni az iroda légkondicionálóit is, hiszen ilyenkor könnyebben nélkülözhetjük munkájukat. Nem csak a villanyszámlánknak, de az egészségünknek is jót tesz, ha kihasználjuk, hogy ebben az időszakban mellőzhetjük a klímaberendezéseket. A nagy tavaszi irodatakarítás azonban akár úgy is megtörténhet, hogy azt észre sem vesszük!

irodatakarítás személyzet

Láthatatlan irodatakarítás

A rendszeres irodatakarítást, legyen szó akár napi, vagy heti rendszerességű takarításról, mindig a megrendelő igényeihez igazítva végezzük, természetesen akkor, amikor nem dolgoznak az irodában. Így munkánk láthatatlan marad, lényegében csak az eredménye látszik, napról napra, avagy hétről hétre. A nagy tavaszi irodatakarítás sem kell, hogy bármiféle terhet rójon az iroda dolgozóira vagy befolyásolja iroda működését. Az ilyenkor felmerülő többletmunka elvégzése ugyan tovább tart, de minimális szervezéssel is könnyen megoldható, hogy megfelelő időben kerüljön elvégzésre. Ablak- és függönytisztítás, igény szerint akár padlópolírozás és szőnyegtisztítás, mindez professzionális szakemberekkel és a legmodernebb technikával teszi tökéletessé a nagy tavaszi irodatakarítást.