Nem, most nem magánéletük titkolni való részleteiben mélyedünk el, hanem a munkahelyen elkövetett köztisztasági rémtetteiket tekintjük át!

A konfliktusok jelentős része a konyha körül alakul ki. Elég néhány pohár és kávéscsésze ahhoz, hogy garantáltak legyenek a használatukból és elmosogatásukból származó problémák. Vannak kollégák, akik nem képesek maguk után elmosni a poharakat, edényeket. Ez sokszor érthető lehet. Például ha fontos vendégeknek szervíroz kávét és egyéb innivalót, akkor azok elfogyasztása után nyilván nem fogja faképnél hagyni őket a mosogatás kedvéért. Az is elnézhető, ha más sürgős munka miatt nem foglalkozik a szennyes edényekkel, de ha jellemzően másra hagyja a mosogatást, az már valószínűleg bosszantó lesz. Ennél sokkal súlyosabb vétséget követnek el azok, akik más privát poharához, bögréjéhez nyúlnak és azt sajátjukként használják, sokszor úgy, hogy utána el sem mossák. Ez az egyébként gyakori jelenség egészen parázs veszekedéseket tud életre hívni.

Az előzőekhez kapcsolódó, szintén jellemző konfliktus akkor szít indulatokat, amikor a kedves munkatárs nem képes maga után eltakarítani a szétszórt morzsákat, kiöntött üdítőt vagy kávét. Szép számmal akadnak az irodákban olyan kollégák is, akiknek gondot okoz a kuka használata. Úgy is beleszórják a szemetet, ha nincs benne szemeteszsák, és akkor is összelapítás nélkül hajítják bele a kiürült petpalackot, ha azzal egyszeriben meg is telik a szemetes. Az ilyen húzásokon joggal háborodnak fel a többiek, hiszen ezek után nekik kell belenyúlniuk a kukába, ha nem akarják mellé szórni a szemetüket. Ezek a konfliktusok nehezen elkerülhetőek, de egy takarító cég megoldást jelenthet a problémára.

piszoárA legkellemetlenebb helyzetek a közös mellékhelyiségek használata során jelentkeznek. Időről időre feltűnnek olyan kollégák, akiknek szemmel látható módon gondot okoz a célzás, és ami még rosszabb, hogy ennek bizonyítékait eszük ágában sincs eltüntetni. A legrosszabbak pedig azok, akiknek a WC-kefe használata derogál és képesek úgy maguk mögött hagyni a közös mellékhelyiséget, mint a legutolsó vasúti WC-t. Nyilvánvaló, hogy az ilyen jellegű mocskot az iroda egyik dolgozója sem lesz hajlandó eltakarítani. Jellemzően az ilyesminek és a kárnak nincs gazdája, még egy jól szituált irodában sem.

Rendszeres irodatakarítás nélkül ezek a többé-kevésbé mindenhol megjelenő gondok állandósulnak, és olyan konfliktusokhoz vezethetnek, amik negatív hatást gyakorolhatnak az egész cég munkájára. Rendszeres, különösen a napi rendszerességű irodatakarítással ezek a problémák azonban kezelhető szinten maradnak, legfeljebb múló kellemetlenséget fognak jelenteni.

Minden reggel újból tisztaság és higiénia várja a rendetlen és rendszerető munkatársakat egyaránt.