A műanyagból készült tárgyakat, eszközöket éppúgy belepi a por és egyéb szennyeződések, ahogy bármi mást. Felhasználási területtől függően a műanyagokon számos különböző szennyeződés tapadhat meg, melyek eltávolítását csak a műanyag felület megóvásával érdemes végezni. A műanyag könnyen elszíneződik, hamar fakulhat és kophat, valamint karcolódhat. Kíméletes tisztítás és gondos ápolás szükséges a műanyagok tartósságához és tartós épségéhez.

muanyag_tisztitas

Mire kell figyelni műanyag tisztítása során?

Az egyik legfontosabb tényező a műanyag karcállósága, mely viszonylag csekély mértékű. Dörzsölős szivacs, kemény sörtéjű kefe könnyedén kikezdheti az érzékeny, puha felületet, így ezek használatát mindenképpen kerülni érdemes. A takarítóeszközök mellett a takarítószerek is okozhatnak fizikai kárt a műanyagok felületén. Szemcsés vagy maró tisztítószereket ne használjunk műanyagon! Nagyon fontos kiemelnünk, hogy üvegtisztításhoz használt szerekkel például egyáltalán nem szabad a műanyagnak érintkeznie, mert ezek általában ammóniát tartalmaznak, ami súlyosan károsíthatja a műanyag felületeket. Ebből kifolyólag minden ammóniát tartalmazó szer kerülendő.

Vannak ma már olyan műanyagok, például műanyag ablakkeretek, párkányok és redőnyök stb., melyek karcállóbbak, kopásállóbbak és jobban bírják a különböző tisztítószereket, valamint természetesen az UVB és UVA sugarakat is. Utóbbiak jelentős kárt tudnak tenni a műanyagokban, leginkább színükben, melyet hamar kifakíthatnak. Amennyiben nem UV sugárzás álló műanyagról beszélünk, igyekezzünk védeni a közvetlen napsugárzástól!

Profi takarítócég segítségével minden felület, így a műanyagok is maximálisan tiszták és megóvott állagúak lesznek. Nálunk képzett takarítók végzik a munkát, akik pontosan tudják, milyen felületet mivel és hogyan kell tisztává varázsolni.

A műanyagok tisztítását és felületük megóvását könnyű elérni szilikonos termékekkel, melyek egyszerre fejtenek ki tisztító hatást és képeznek bevonatot a felületen, mely ennek hatására kevésbé sérül. A szilikonos műanyag ápolók, műanyag tisztítók ezen kívül a már meglévő mikrosérüléseket is betapasztják. A jó minőségű szilikonos ápolószereket leginkább a gépjármű tulajdonosok használják, de akár kerti bútor vagy beltéri műanyag eszközök esetén is hasznosak lehetnek.

muanyag_ablakok_tisztitasa

Milyen műanyagokat tisztít egy takarítócég?

Bármilyen műanyag felület tisztítását vállaljuk. Ajtók, ablakok, párkányok, könyöklők, műanyag bútorok, műanyag borítások kaspók és tárolók, WC ülőkék és egyéb eszközök mind megtalálhatóak akár egy irodában, akár más munkahelyen, üzletben vagy raktárban, kiállító teremben vagy váróban. Cégünk zöldterület gondozást is vállal, így a kerti berendezések, műanyag kerti bútorok tisztítása is feladataink közé kerülhet, melyet a célnak leginkább megfelelően, akár gondos ápolással egybekötve látunk el. Miért kockáztatna, ha szakképzett takarítókkal is dolgozhat? Tisztaság, higiénia és állagmegóvás egyszerre, profi takarítócég segítségével egész Pest megyében.