A mosogatószer minden takarító eszköztárban alapvető tisztítószer. Mindenhol biztonságosan felhasználható, azonban jelentősen környezetbarátabb, mint az erősebb takarótószerek és kíméletes a különböző felületekhez. Takarítócég éppúgy szívesen használja, mint egyszemélyes takarító. Profik éppúgy gyakran nyúlnak felé, mint otthonukat tisztán tartó laikusok. Mosogatószerekből hatalmas választékot találunk nem csak vegyi áru üzletben, de bármely hipermarketben, háztartási boltban, vegyes üzletben vagy drogériában is. Eltérés köztük összetételüket tekintve mutatkozik meg leginkább, de főleg a „fölösleges” adalékok, mint balzsamok, kézvédő alapanyagok és illatanyagok terén.

mosogatoszer

Mosogatószer a háztartások takarításában

A mosogatószer alkalmassága és megengedettsége attól függ, hogy milyen jellegű helyen, annak mely pontján, milyen eszközt vagy felületet milyen szennyeződéstől szeretnénk megszabadítani. Otthonainkban mindenhol használhatjuk. Mosogatáson kívül a bútorok lemosásán át, a felmosásig, sőt a szaniterek tisztításáig mindenhol bevethető. Még a cipőtisztításban is jeleskedhet, amennyiben jó minőségű mosogatószert használunk. Az ablaktisztítás is könnyen és szép eredménnyel kivitelezhető vele, de csak szigorúan a balzsam mentes változatokkal. A balzsamos mosogatószerek homályos végeredményt adnak üveg felületen. A gyerekek játékainak megtisztításához különösen ajánlott a mosogatószer, mert gyengéd és nem káros az egészségre annyira, mint más tisztítószerek. Gondoljunk csak bele, amivel edényeinket, poharainkat, evőeszközeinket tisztítjuk, azzal biztonságosan tisztíthatunk meg bármit, nem lesz káros az egészségünkre. nyilvánvalóan ez csak abban az esetben igaz, ha a mosogatási procedúrához hasonlóan a takarítást öblítéssel, a takarítószer maradéktalan eltávolításával zárjuk.

Mosogatószer munkahelyi takarításhoz

mosogatoszer_irodatakaritas

Munkahelyeken is sokoldalúan használhatjuk takarításra a mosogatószereinket. Természetesen mosogatószer terén is vannak jogszabályi előírások, melyek betartása kötelező, így a munkahelyi konyhákba, tisztítószer raktárakba már eleve csak a szabályoknak megfelelő szerek kerülhetnek be. Ám a mosogatószer nem fertőtlenít és nem ápolja bútorainkat. Munkahelyek tisztántartása, irodatakarítás, közintézmény takarítás vagy akár bemutatóterem, üzlet takarítása közben a fertőtlenítésre is oda kell figyelni. Erre még a fertőtlenítő hatásúként feltüntetett mosogatószerek sem képesek. Minden helyiség és felület számára az előírásoknak megfelelő tisztítószereket kell beszerezni és azokkal makulátlanra takarítani. Minden olyan helyen, amelyre nem vonatkoznak előírások, magunk választhatjuk ki a számunkra megfelelő takarítószert. Ezek jelentős részénél a mosogatószer irodában is használható takarításhoz.

Ha csak tehetjük – márpedig sok lehetőségünk van rá – válasszunk környezetbarát mosogatószert és környezetbarát tisztítószereket! Ma már számos gyártó kínálatában szerepelnek olyan takarítószerek, melyek nem csak otthonaink tisztán tartására, de a törvényi előírásoknak megfelelve bárhol használhatóak. Mi is környezetbarát, fenntartható megoldásokra törekszünk, hiszen takarítócég lévén nagy mennyiségű tisztítószerrel dolgozunk.