Irodatakarítás vagy marketing, csempézés vagy kenyérdagasztás, egyre megy, ha azt firtatjuk, miről lehet felismerni a szakmájában minőséget képviselő szakembert. Milyen a jó szakember? Hogyan mérjem föl, kit bízzak meg a munkával, ha nem szeretnék a végén ráfázni? Pontos jelei vannak a hozzáértésnek és a megfelelő hozzáállásnak, akár takarítócég, akár autószerelő műhely, akár kreatív ügynökség áll vizsgálódásunk cékeresztjében.

Mik a jó szakember ismérvei:

Felméri a helyzetet

Sokat kérdez

Lejegyzi a válaszokat

Ha valamit nem tud azonnal, az ígért hatéridőre utánanéz és visszajelez

Vannak referenciái (legalább valami önálló munka, akár megrendelés nélkül)

Beismeri, ha valami újdonságként éri

Megfelelő a megjelenése

Megfelelő a viselkedése

Ismeri a módszereket, technikákat

De nem ért „mindenhez IS”

Nagyjából tud árat és határidőt mondani

Van kialakult elképzelése az együttműködésről és a munkamenetről

Nem szidja a körülményeket

Nem panaszkodik másokra

Referencia

Nagyon sokat segít, ha ismered a szakember előző munkáit. Különösen jól jön, ha van az adott szakembernek weboldala, ahol informálódhatsz róla, vagy láthatod az esetleges visszajelzéseket. Érdemes a közösségi médián is utánanézni. Természetesen a közösségi média posztok valóságtartalmát mindig kényesen érdemes kezelni, mert a negatív hangvételű hozzászólások gyakran csak a rosszindulat jelei. Természetesen a pozitív megnyilvánulások is lehetnek hamisak. A leghasznosabbnak talán az eddigi együttműködések, partnerek ismerete mondható, hiszen aki sokakkal dolgozott már együtt és esetleg weboldalán ezeket az együttműködéseket, munkát fel is tünteti, valószínűleg jó munkát fog végezni.

Mindezek mellett előfordul, hogy egy arrogáns, ellenszenves alak is tökéletes munkát ad ki a kezéből vagy épp a legkoszosabb ablakmosó fogja újjávarázsolni üvegfelületeidet, esetleg egy szerencsétlenkedő, rossz megjelenésű marketinges bámulatosan kreatív tartalmakkal és hirdetésekkel tolja meg a szekered, de ez a ritkább.

Érdemes a szakember kiválasztásánál odafigyelni az apró jelekre is, mert ha ráfizetsz vele, az maximum csak neki éri meg. Főleg igaz ez az olyan együttműködésekre, melyeknél jelentős bizalmat kell adnod a szakembernek. Ilyen az irodatakarítás, takarító szolgáltatás is, ahogy a weboldalad kezelésének átadása vagy épp egy meós gyári munka.

irodatakarítás kép

Takarítócég lévén nekünk rengeteg intézmény, irodaház található partnereink listáján, köztük sok neves, országszerte ismert vállalattal. Büszkén mondhatjuk, hogy közös együttműködéseink gyümölcsözőek. Szakképzett takarítók, saját géppark áll rendelkezésre, mindenféle takarítás elvégzéséhez.