Irodai rendetlenek

Irodatakarítás, takarítócég, takarítók – ezek a szavak varázserővel bírnak néhány ember számára, akik úgy érzik, ha van takarító személyzet, akkor ők nyugodtan szétdobálhatják a szemetet, otthagyhatják a zsírfoltokat az asztalon és még arra sem kell odafigyelniük, hogy kilötyögtetés nélkül megigyák kávéjukat. Ők nagyon rosszul állnak a dologhoz, hiszen a takarítócég nem a személyes kosz eltakarítására van.
Természetesen, ha egy iroda felfogad minket, akkor mi nem szelektálunk a koszok, foltok, szemét között. Maradéktalanul eltakarítunk, kitakarítunk, letakarítunk mindent. Nekünk tulajdonképpen mindegy, azonban akkor is sok probléma van a rendetlen, nemtörődöm munkatársakkal, ha a “tisztesség”, mint értékes fogalom ki is kerül a képletből. Azok a munkatársak, akik nem törődnek a maguk után hagyott rumlival, kosszal, az iroda dolgozóinak, tehát a saját munkatársaiknak, főnökeiknek, beosztottjaiknak életét keserítik meg és közvetve hátráltatják az iroda működését.

Irodatakarítás és plusz feladatok a rendetlen kollégák miatt

étkező
Az irodatakarítás, akár napi takarítás vagy heti takarítás a rendelt szolgáltatás, teljeskörű, ám még akkor is számottevő az egy-egy ember által összekávézott, összemorzsázott területek mérete, ha naponta ezt egy takarítócég vagy akár egy egyszemélyes takarító feltakarítja utánuk. A reggeli kávéval okozott folt vagy foltok egész nap ott díszelegnek a közös konyhában, a padlón a konyhától az adott kolléga asztaláig vezető úton vagy épp az ő asztalán, ami, ha nem egy saját irodában áll, közszemlére teszi gazdája hanyagságát. Kinek jó ez? Kényelmesebb lehet a szóban forgó illetőnek, de rajta kívül senki nem pofitál belőle, sőt!
Az a kolléga, aki koszt hagy maga után a konyhában, nem a takarítócég adta előnyöket használja ki, hanem kitol az ő utána jövő munkatársával, aki a konyhát szeretné használni. Ugyanez a helyzet a mosdókban, a közös kanapék és asztalok esetében, de az előtér és az öltöző is kiemelten kritikus pontok.

Figyeljünk oda!

Azt mondjuk tehát, hogy takarítócégként mi szívesen és hatékonyan eltakarítunk minden koszt, függetlenül attól, ki, miért, hogyan, hol okozta, ám az iroda érdekeit csak az szolgálja, ha bizonyos mértékben mindenki eltakarít maga után. Vagy ha mást nem, legalább vigyáz a tisztaságra és rendre, amennyire csak bokros teendői ezt megengedik.