Az irodatakarítás árára vonatkozó kérdés mellett a “Milyen rendszerességgel kérjek takarítást?” a második, amit cégvezetők fel szoktak tenni. Ez ésszerű, hiszen a hányszor és mennyiért a legfontosabb információk, amikre szükség lehet, de a válasz nem olyan egyszerű. Nagyon fontos az iroda megkapja a megfelelő rendszerességű irodatakarítást, hiszen akár már heti egy nap is sokat számít, amikor nincs teljes tisztaság. A fontos ügyfél is akkor toppan be, mikor nem kéne, ugye ez Murphy törvénye. Ahhoz,hogy meg tudjuk állapítani, hány alkalommal van szükség irodatakarításra, tudnunk kell számos tényező milyenségéről és az igényekről.

kutya barát iroda

Havi, heti, napi takarítás?

Sok mindentől függ az irodatakarítás ára és rendszerességének megállapítása is. Természetesen az ügyfél határozza meg, hány alkalommal van szüksége takarítócégünk szolgáltatására, ám az eredményesség érdekében mi mindig segítünk ebben.
Mikor új ügyfél érkezik hozzánk, mindig részletesen átbeszéljük, milyen szolgáltatásra van szüksége, milyen jellegű az iroda és így már körvonalazódik a takarítás rendszeressége is. Számos esetben elengedhetetlen a napi takarítás, de vannak olyan irodák, ahol elegendő heti takarítás ahhoz, hogy mindig megfelelő tisztaság uralkodjon. Sok irodánál a napi takarítás mellett sűrűbben szükségeltetik nagytakarítás, mert például hatalmas forgalmat bonyolít le az épület, vagy olyan jellegű tevékenység folyik falai között, ami időnként nagy kosszal jár.

 

Egyéb befolyásoló tényezők

Miután megtudtuk, mekkora alapterületű, milyen tevékenységet folytató, hány dolgozóval működő irodáról van szó, szükségünk van egy becsült értékre a betérő ügyfeleket, partnereket illetően, hogy megállapíthassuk az iroda koszolódásának mértékét. Természetesen a szolgáltatások milyensége is befolyásoló tényező, hiszen amennyiben mosogatás és viráglocsolás is szerepel az elvárások között, nem lehet csak a heti takarításra építeni. Egy hét alatt hatalmas kosz gyűlhet össze a konyhában és néhány virág számára szükséges legalább kétnaponta a locsolás.
Az irodatakarítás része a mosdók, mellékhelyiségek kitisztítása, fertőtlenítése is. Ahol több ember dolgozik és az ügyfelek számára is van használható mellékhelyiség, elengedhetetlen ezek napi szintű tisztítása, fertőtlenítése. Ilyen esetekben is egyértelmű, hogy alapvetően napi takarításról kell tárgyalnunk, ám az egész iroda kitakarítása lehet heti rendszerességű feladat.
Nagyon fontos, hogy megbeszéljük a részleteket, széles képet kapjunk az iroda használatáról, így tudunk megfelelő tanácsot adni azt illetően, hogy milyen rendszerességgel van szükség az adott iroda esetében irodatakarításra.