Eszközeinket általában nagy gondossággal válogatjuk. Okostelefonunk számtalan funkciónak megfelelve nyeri el tetszésünket, az új gardróbsztekrény szintén méret, forma, stílus, szín, funkciók, kiegészítők stb. szempontok alapján kerül kiválasztásra, de még az új pohárkészlet vagy fogkefe sem csak úgy “jóleszez” módon kerül hozzánk. A takarítóeszközök esetén ugyanilyen gondossággal érdemes eljárni, azonban vannak, akik nem gondoltak bele, mennyivel könnyebb és hatékonyabb a jó eszközökkel takarítani, mint a találomra összeszedett darabokkal.

partvis fej

Egy jó partvis aranyat ér. A rossz partvissal pedig félmunkát végzünk. Ha nem tudjuk, hogy mitől marad por és szösz a padlón vagy miért nem sikerül rendesen összeszedni a maxcskaszőrt, hát megsúgjuk, hogy a nem megfelelő partvis az oka. A süprögetésnél természetesen a porszívózás sokkal hatékonyabb, azonban két porszívózás között és porszívózások előtt érdemes a nagyját ősszehúzni.

A boltokban kapható partvisok széles palettájáról egy háztartásba több is bekerülhet. A választást befolyásolja a sörte anyaga, puhasága, a partvisfej mérete is, mely szélességre és szálhosszúságra is különböző lehet. Mutatjuk, melyik típusokat hol érdemes bevetni.

A szálak puhasága alapján

Az előtér, erkély, gang takarításához durva sörtéjű kültéri erős szálú vagy közepesen erős szálú partvisok ajánlottak. A lágy sörtéjű darabok valamint gumpartvis beltérre szükséges, ahol a finom port, szöszöket, konyhai szemcsés szennyeződést és állatszőrt söpörjük össze vele

A szálak anyaga lapaján

Kültérre a műanyag szálú partvisokat részesíthetjük előnyben, bár a kültési megoldásokhoz jól passzolnak a régimódi cirokseprűk is. Beltérre, a finom por és szöszök inkább a lószőr vagy szintetikus szőr esetleg kevert lószőr partvisokat igénylik. Ha állatot tartunk, akkor a beltéri állatszőr söprögetéshez a gumisörtéjű partvisok remek megoldást jelentenek. Az állatszőr eltávolítására számtalan különböző takarítóeszköz áll rendelkezésünkre. Higiéniai és esztétikai okokból érdemes ezekből beszerezni párat a szőnyeg, a kárpitok tisztításához is.

legjobb partvis

A partvis fej mérete alapján

Magasabb, azaz hosszabb szálú partvis fejet kültérre hazsnálunk, ahol nagyobb méretű szennyeződéseket és esetenként nedves hulladékot takarítunk vele. A beltéri partvis fejek általában rövidebb “szőrűek”. A takarítandó terület nagysága és hozzáférdehtősége határoozza meg a partvis fej szélességét. Nyilvánvalóan kis helyiségekbe, zegzugos berendezések közé a keskeny, kicsi partvisok passzolnak, míg nagy, nyílt terepen a széles partvissal sokkal gyorsabb a munka

Mi takarítócég lévén a porszívót részesítjük előnyben, azonban remek life hack otthonokba, hogy porszívózás előtt összesöprünk. Ezzel a kis mozzanatta kímélhetjük porszívónkat. Elég ha a háztartási porszívó csak a finomabb koszt szedi össze. Pár mozdulatta a angyját össze tudjuk húzni áramfogyasztás és a porszívó nyúzása nélkül is.

A megfelelő takarító eszköz kiválasztása megalapozza a takarítás minőségét és a belefektetni szükséges munkát, időt is csökkentheti.