Irodatakarítás nincs felmosás nélkül. Takarítson akár takarítócég vagy egyszemélyes takarító, a felmosás alapvető mozzanatát képezi a folyamatnak. Ezen kívül a felmosás az irodában nem csak a rendszeres irodatakarítás részeként kiemelt jelentőségű, hanem nap közben bármikor szükség lehet rá. ha kiömlik a kávé, ha sáros időben összejárkálják a talajt, a felmosás bizony azonnali szükséglet. És jól tudjuk, nincs megfelelő eredmény, megfelelő takarítóeszközök nélkül.

irodai_felmoso_szett

Az irodai felmosó típusa

Fontos, hogy az irodai takarítóeszköz praktikus, higiénikus és jó minőségű legyen. Gyorsan és hatékonyan lehessen vele dolgozni, miközben makulátlanul tisztítható és sokáig nem kell újra beruházni. Egyes holmik esetén nyilvánvaló, hogy a rendszeres csere nem maradhat el, de egy felmosó szett esetében jó, ha ez csak a mopra igaz. A felmosófej rendszeres tisztítása és cseréje higiéniai szempontból elengedhetetlen. Számos felmosótípus közül választhatunk, melyek közül akkor is szükséges beszereznünk legalább egy szettet, ha az irodatakarítás munkálatait takarítócég munkatársaira bízzuk.

Az egyszerű, szokványos, mondjuk úgy „basic” felmosószett áll egy kosaras vödörből, egy nyélből és egy sima mopból, mely általában kör alapon elhelyezett felmosószálakat takar. Ez a legegyszerűbb megoldás, a mop anyagától függően praktikus vagy kevésbé praktikus, de alapfelszerelésnek megteszi, ha épp nincs jobb a kezünk ügyében.

A lapos fejű felmosók ezzel ellentétben praktikusabbnak mondhatók, bár sokszor van rájuk panasz, mert a „kicsavaró” rész nem elég hatékony, így a felmosófejet nem lehet elég szárazra nyomkodni. Ha nincs időnk várni a felszáradásra, nem biztos, hogy ez a típus a nekünk való. Természetesen márkától is függ, hogy mennyire lehetünk elégedettek, és számos előnye van ennek az alfajnak is, valamint arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a gyors felmosás után gyors száradást érhetünk egy plusz száraz felmosófej használatával.

A centrifugás, kör alakú és flexibilis felmosók rendkívül praktikusak. Egyszerre jelentős területet fed le a fejük, valamint pontosan dolgozhatunk velük, miközben a centrifugás kosár hatékony szárító. Itt is főleg a minőség az, ami számít, hiszen egy könnyen kezelhető, gyors munkára alkalmas, ugyanakkor hatékony takarítóeszköz.

Milyen szempontok alapján válassz felmosót az irodába?

Mint írtuk, fontos, hogy az irodai felmosó praktikus, higiénikus és minőségi takarítóeszköz legyen. A nyélnél mindenképpen figyeljünk arra, hogy lehetőleg ne a legolcsóbb alumíniumot válasszuk, melyet általában csak valamilyen színes műanyagréteggel vonnak be. Ezek a típusok erősebb kicsavarásnál könnyedén kettétörnek, valamint néhány használat után elrozsdásodnak. Válasszuk inkább a tartós fa vagy műanyag nyeleket.

A felmosófejnél sem érdemes spórolni. A mikroszálas fejek nagyon hatékonyan szedik össze a porszívózás után még visszamaradt apró porszemeket, miközben maradéktalanul tapadnak a felmosandó felületre.

Ha felmosó szettet vásárolunk mindig ügyeljünk arra, hogy az egyes részek később külön is pótolhatók legyenek!

Irodatakarítás közben mi mindig az előírásoknak megfelelő, korszerű és praktikus takarítóeszközöket használjuk, és nagy tapasztalatunk van abban, mivel lehet a leghatékonyabban és legkényelmesebben dolgozni.