Az ablaktisztítás egyedi munkafolyamat, nem mindig képezi részét az irodatakarításnak. Ablakmosás kérhető külön vagy irodatakarítással együtt. Nagyon változó, hogy rendszeres napi takarítást és heti takarítást rendelő ügyfeleink milyen időközönként kérik ezt a szolgáltatást, de a legtöbb esetben ránk bízzák. Mi akkor tisztítjuk meg az üvegeket, amikor szükségessé válik. Mivel számunkra fontos a tökéletes tisztaság, mely reprezentációs értékkel is bír, a fennhatóságunk alá tartozó üvegfelületek mindig ragyognak.

atfogo_ablaktisztitas

Miért fontos az átfogó ablaktisztítás?

A rendszeres ablakmosás mellett időszakonként fontos elvégezni egy átfogóbb tisztítás, mely magában foglalja az árnyékolók és egyéb, az ablakhoz tartozó részek tisztítását is. Az átfogó ablakmosás gyakorisága több tényező függvénye. Poros, szmogos helyeken gyakrabban van rá szükség, de az esős időszakokban szintén sűrűbben érdemes elvégezni a tisztaság és igényesség fenntartásának érdekében.

Az átfogó ablaktisztítás ugyanakkor a nagytakarítás részét képező munka. Nagytakarítást egy cég, iroda általában szezononként igényel, ám irodafelújítás, csőtörés vagy nagyobb rendezvények után (esetenként előtte is) szintén sokszor kérik tőlünk. Az ablakok tisztasága nagyon fontos, hiszen jelentős felületet képeznek valamint a legkisebb piszok is nagyon látványos rajtuk. A koszos ablak az egész iroda rendjét és tisztaságát megpecsételi, igénytelenséget és koszos jelleget kölcsönözve neki akkor is, amikor épp belül minden tiszta. Az ablakon át kapjuk a fényt, kinézünk rajta fénymásolás közben vagy munkákban elgondolkodva. Vendégeink, ügyfeleink ránk várva szintén gyakran tekintenek az ablak felé, így érthető, hogy miért bír oly nagy jelentőséggel az ablakok állandó tisztasága.

rendszeres_ablakmosas

Milyen az átfogó ablaktisztítás?

Az átfogó ablaktisztítás alaposságot kíván. Az ablakokat kívülről és belülről is piszok és foltmentere mossuk. Az ablakkereteket, ablakpárkányt alaposan megtisztítjuk, ahogy a különböző árnyékolókat is. Legyen szó beltéri árnyékolókról vagy kültériekről (redőny), maximális portalanítás és átfogó lemosás után minden ragyogni fog. Az ablakok tisztasága sajnos nehezen fenntartható, mivel nagy felületük remek porfogó. Emellett a bogárpiszok is hamar felgyűlik. A kinti és benti pára nedvessége „rátapasztja” ablakunkra a port és szöszöket, ezáltal hosszú ideig kihagyott ablakmosás következtében komoly piszokréteg képződhet rajta. Esők miatt vízkő lerakódással is találkozhatunk, de a koszos eső „sáros” foltokat is hagy maga után. Nagyméretű, magasan lévő ablakok esetén még madárürülékkel is számolnunk kell.

Az eső, a madarak, a rovarok kiszámíthatatlanok, a por, pár folyamatosan jelen van, így az ablaktisztítás rendszerességet kíván. A teljeskörű ablaktisztítást, mely az ablakmosás, redőnytisztítás, párkány és keretmosás összességét jelenti, szintén rendszeresen, de talán nem hetente szükséges.