takarítónő

A takarítást régebben nem tartották annyira, mint más szakmunkákat, azonban mára egy megbecsült, komoly szaktudást, gyakorlatot igénylő és kimondottan jól fizető szakmává nőtte ki magát, ahol nem kell szakadt ruhákban, koszosan, csatakokban lógó hajjal “melózni”. Egy takarítócég munkatársaként nem kell kellemetleül éreznie magát senkinek a koszos körmök és tisztítószer-szag miatt, mert megfelelő eszközöket biztosítunk, úgyhogy akár tűsarkúban is járhatsz dolgozni. Persze takarításhoz egy kényelmesebb tornacipő, vagy papucs ajánlott, viszont hazainduláskor ismét “puccba vághatod” magad. A frizura és a szép manikűr sem sérül, ahogy a sminked sem mosódik el.
Egy takarító vagy takarítónő nem cseléd, nem házvezető, nem amolyan alantas munkára felfogadott személyzet, hanem szolgáltatást nyújtó személy, aki akár egyéni vállalkozásban, akár egy nagy takarítócég munkatársaként biztosítja a megfelelő higiéniai feltételeket egy iroda vagy bármilyen közintézmény, esetleg magánház esetében.

 

Ez komoly szakma és biztos meglhetés

irodatakarítókA takarító személyzet, takarító munkatárs képes kezelni a sokszor komoly és bonyolult tisztítóeszközök sorát, melyre nem mindenki képes, csak az, aki ezt tanulta, akinek gyakorlata van benne, aki megszerezte a szükséges szaktudást. A szaktudás a kulcsszó, hiszen minden munkához, legyen az mérnök vagy takarító, szaktudás kell. Ezen kívül a szakképzett takarító tisztában van azzal, hogy mit milyen szerekkel kell és szabad tisztítani, mi módon lehet maradéktalanul fertőtleníteni felületeket, kárpitot tisztítani és még sorolhatnánk.

Jelenleg rengeteg diplomás és marketing, művészet, sport és webes képzést végzett fiatal nem tud mit kezdeni magával, nem találja a helyét. A szakmunkára pedig szükség van.

Ha nem akarsz egyetemre járni vagy szeretnél több lábon állni, érdemes elgondolkodnod azon, hogy egy olyan hiányszakmának számító képesítéssel biztosítsd jövődet, mint a takarítás. Az irodatakarítás ma olyan szinten igényelt szolgáltatás, hogy sokszor nem bírják a takarítócégek “szuflával”, annyi a dolguk. A mi cégünk is folyamatosan bővül és ahogy minden más ágazatban, úgy itt is csak az arat sikereket, aki valóban jól végzi a dolgát. A közhiedelemből is már szinte teljesen kikopott az a téves nézet, hogy takarítani mindenki tud. Mert nem így van, sajnos takarítani nem tud mindenki, számos technikát, előírást és komoly tárgyi tudást kell elsajátítani ahhoz, hogy valóban maximálisan megfelelő irodatakarítást végezzen valaki. Ebből pedig az következik, aki egy neves takarítócég munkatársának mondhatja magát, nagy valószínűséggel kiváló szakember.
Mik a takarítói munka előnyei? Először is a változatosság. Ez nagyon sokat számít, mert rengeteg olyan típusú ember van, aki nagyon sok pénzért sem bír monoton munkát végezni. Az irodatakarítás nem ilyen, ráadásul a kereseti lehetőség igencsak csábító. Azt elárulhatjuk, hogy takarítóként könnyedén lehet annyit keresni, mint egy plázában eladóként dolgozva és bizony sok esetben többet is. Nagy előny még a nem fix munkaidő, a sok esetben project-szerű munkavégzés, mely megintcsak változatosabbá teszi a hétköznapokat. A takarítás elismert, megfizetett és sikerélményekben gazdag munka, mely képes biztosítani a jó szakember anyagi biztonságát.