A rendszeres szőnyegtisztítás éppoly fontos, mint a rendszeres felmosás, porszívózás vagy fertőtlenítés. Takarítócégként sokszor szembesülünk szörnyű szőnyegállapotokkal új ügyfeleinknél, eseti takarításnál. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a szőnyegek tisztítására kevesebb figyelmet fordítanak, mint szükséges volna. Az esztétikai minőség romlása mellett az iroda higiéniája is csorbul, ha a szőnyegtisztítás nem kielégítő.

A rendszeres szőnyegtisztítás előnyei

Ha tisztának látszik, szebb is

A szőnyegek jelentős területet foglalnak el az iroda padlóján. Látványosak, szem előtt vannak. A piszkos, letaposott szőnyeg árnyékot vet még az amúgy a makulátlan irodaképre is. Hiába tiszta a padló, ujjnyomtól mentes az üveg és frissen mosott a díszpárna, a koszos szőnyeg látványa semmissé teszi a fáradozást. A betérő ügyfelek első benyomását rossz irányba billenti a kihagyott szőnyegtisztítás, ahogy a dolgozók közérzetét is negatívan befolyásolja a koszos vagy annak tűnő munkakörnyezet.

Egy rendszeresen és alaposan tisztított, jó megjelenésű szőnyeg azonban a porosan maradt polcokról is eltereli a figyelmet és a friss tisztaság hangulatát vetíti elő. A tiszta és tisztának is látszó szőnyegek sokat dobhatnak az iroda esztétikai minőségét.

szonyegtisztitas_karpittisztitas

Hosszabb élettartam

A szőnyegtisztítás a szőnyeg szempontjából is fontos. Ha rendszeren, profin takarítják ki szőnyegeinket, azok élettartama sokkal hosszabb lesz, mint a koszosan hagyott, elhanyagolt daraboké. A tisztítás kíméletessége jelentős szempont, ezért érdemes takarítócég képzett munkatársaira vagy kárpittisztítóra bízni ezt a kényes munkát.

A különleges szálakból szőtt szőnyegek kényes darabok, azonban az olcsóbb, egyszerűbb kárpitok is megsínylik a rossz bánásmódot. Ha irodai szőnyeg kiválasztásáról van szó, érdemes praktikus szempontokat is figyelembe venni. Nagy teherbírású, könnyen tisztítható darabokat válasszunk. A hófehér, bolyhos szőnyegek nem biztos, hogy irodába való darabok, azonban a rövid szálú, tömött és sötétebb vagy színes szőnyegek talán jobban hasznosíthatóak.  Ezeken nem látszik meg minden apró szösz. Természetesen a különleges dizájn szükségessé teheti azt a bolyhos fehéret, viszont akkor számolnunk kell azzal, hogy a napi szintű szőnyegtisztítás kiemelt szükségletté válik.

szonyegtisztitas_takaritoceg

Higiénia, egészség

A rendszeres szőnyegtisztítás egészségügyi szempontból is fontos. A koszos, poros szőnyegek nem higiénikusak. A szőnyeg szálai közt felgyűlő por, atkák, atkaürülék a porallergiások számára rémálom. A beszállingózó pollenek megülnek, majd újból útnak indulnak, így az allergiaszezonban szintén kihagyhatatlan a rendszeres kárpittisztítás. A szőnyegben megtapadhatnak ételmaradékok, nedves szennyeződések, elhalt hámsejtek, melyek folyton távoznak bőrünkről, hajszálak. Ezek remek táptalajt kínálnak kórokozók, gombák számára.

A rendszeres szőnyegtisztítás higiéniát teremt, segíti óvni egészségünket és jó közérzetünket irodánkban is. Profi takarítócég kárpittisztítás szolgáltatásával a szőnyegtisztítás mellett kanapék, kárpitozott bútorok higiéniája is biztosítható. Speciális eszközökkel, kíméletes, ám hatékony tisztítószerekkel és szakértelemmel felvértezve a szőnyegtisztítás szolgáltatásunk makulátlan eredményt kínál.