Mi az az irodatakarítás?

A mindennapokban bizony fontos a higiénia

Legyen szó lakásról, iskoláról vagy irodaházról fontos a rendszeres takarítás. Bármely helyiségben ahol a takarítás nem rendszeres vagy épp nem megfelelő nagyon könnyen elszaporodhatnak gombák, baktériumok, megjelenhetnek különböző rovarok. A rendszeres irodatakarítás nem csak a szép érzetünknek tesz jót, hanem a környezetünknek is. Minden emberben pozitívabb benyomást kelt egy rendezett, tiszta helyiség. Egy nem megfelelően tisztán tartott helyiség igencsak fokozza számos betegség kialakulásának a kockázatát azok körében, akik gyakran tartózkodnak az adott helyiségben. Minél több időt töltünk e féle helyiségekben annál károsabb a szervezetünkre. Ezért fontos a rendszeres és minél higiénikusabb irodatakarítás. Az alkalmazottak és a vezetők egészségére nézve is elengedhetetlen az irodák tisztasága.

Miben segít a higiénia?

Elsősorban azért számít sokat, mert ha jobban fontolóra vesszük, senki nem szeret piszkos, rendetlen, igénytelen környezetben lenni, világos, hogy dolgozni sem akarunk így. Az irodatakarítás tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy a dolgozók és az irodákban tartózkodó számára kellemes legyen a környezet, de nem csak emiatt van szükség rá.

Egy jó üzletember, Manager odafigyel arra, hogy a környezetében lévő vagy a minden napokban használt irodák mindig tökéletesen tiszták és rendezettek legyenek. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a munkakörnyezet nemcsak a dolgozok számára, hanem az érkező ügyfelek, vendégek számára sem. A vendégeknek és az ott dolgozóknak is sokkal inspirálóbb a rend. Mindenki sokkal jobban tud koncentrálni a munkára, a beosztottak és a vezetők, egyaránt ha kellemes környezetben dolgoznak. Mindez számos kutatással is bizonyítható. Ezért érdemes foglalkozni a vezetőségnek az irodatakarítással, hogy minél nagyobb rend és tisztaság legyen. Szívesebben járnak be az alkalmazottak is egy olyan munkahelyre ahol barátságosabb, tisztább helyiségek várják.

Az ügyfelek szemszögéből.

A legtöbb cégnél sűrűn tartanak megbeszéléseket, üzleti tárgyalásokat. Minden üzletember tudja, hogy az ügyfél alaposan körbe tekint az adott tárgyaló helyiségben. Hisz az ügyfeleinknek sem mindegy milyen környezet veszi őket körül. A megfelelő irodatakarítás az ügyfelek számára is erős benyomást kelt. Éppen ezért sok esetben úgy rendeznek be egy irodát, hogy abban helyet kapjon egy tárgyalósarok is. A tárgyalósarok sokkal barátságosabb és kényelmesebb, mint az asztal két oldalán lévő székeken ülni. Fontos, hogy a tárgyalósarokban is tökéletes rend legyen, hogy az adott kanapé, dohányzó asztal is kiválóan tiszta legyen. Így érdemes igényesen kialakítani és rendben tartani. A megfelelően kialakított és rendszeresen megfelelően kitakarított tárgyalósarok befolyásolhatja a megbeszélés vagy tárgyalás kimenetelét is.

tárgyaló irodatakarítás

Tárgyaló terem nagytakarítása

A higiénikusan ápolt irodahelyiségekben, tárgyalótermekben rendkívül fontos az első benyomás az ügyfelek és a vezetőség számára egyaránt. Éppen ezért nem érdemes fél Válról venni az irodaházak és az irodatakarítást. Másképp állnak az üzleti partnereink is hozzánk, ha rendezett, szépen ápolt, tisztább irodában fogadjuk őket.

Mi a tanácsunk?

Igencsak minimális a választék a takarítás terén. Vagy mi magunk csináljuk az irodatakarítást vagy megbízunk vele egy takarítócéget. Természetesen sok takarító cég foglalkozik ezzel. Jobbnál jobb ajánlataik vannak, és profi alkalmazottjaik segítik mindezt. Ha azt hinnénk, hogy felesleges pénz kidobás egy takarító céget megbízni az irodatakarással gondoljuk át még egyszer. Nem feltétlen végzünk pontos, kiváló munkát takarítás terén. Egy arra szakosodott alkalmazott sokkal alaposabban végzi el ezt a munkát. Hiszen az évek alatt megszerzett tapasztalataik lehet, hogy többet segítenek.