Nagyon sokszor előfordul az, hogy egyes munkaköröket kevesebbre értékelünk, mint másokat. Sőt, sajnos az is megtörténhet, hogy az egyes munkakörökben dolgozó emberek értékét azonosítjuk az általa végzett, kisebbre értékelt munkáéval. Ez nem megfelelő hozzáállás, hiszen a munka az munka, az ember az ember, az ítélkezés pedig ítélkezés.

covid_19_takarito

Profi, elkötelezett és rendkívül értékes, fontos munkát végző takarító munkatársaink is szembesülnek néha azzal, hogy nem tekintik őket egyenlő félnek. Éppen ezért megrendelőinket arra kérjük, hogy vegyék észre, az élet menetének éppúgy része az egyik munkakört betöltő dolgozó ember, mint a másik munkakörben sikereket elérő személy.

Most, a koronavírus okozta kalamajkában ideje megköszönni a takarító személyzetnek, a saját, egyszemélyes takarítónak, a bejárónőnek a munkáját, amivel elősegíti, hogy biztonságos környezetben dolgozhassunk, ha nincs módunk otthon maradni, ha a munkakörünk nem engedi meg a home office munkavégzést.

Szintén köszönjük az egészségügyi dolgozók, szociális munkások, szállítók és futárok, bolti, banki, személyes ügyfélszolgálati, telefonos ügyfélszolgálati dolgozók, csomagküldőnél, raktárakban, webáruházaknak dolgozók munkáját. Minden olyan személy munkáját köszönjük, aki nem teheti meg – és sokan nem is akarják megtenni – hogy otthonuk biztonságos kényelméből kivárják a koronavírus eltűnését.

takarito_COVID_19_2

Takarítónak lenni

Takarítónak lenni nem egyszerű. Kihívásokkal teli munka, mely fizikailag éppúgy megterhelő, mint szellemileg. Egy profi takarító képzett szakember, aki tisztában van az irodatakarításnak, a raktártakarításnak, az üzlettakarításnak, különböző üzemek takarításának, közintézmények és közterek takarításnak stb szabályaival, lehetőségeivel, módszereivel. Ismeri a takarítógépeket, takarítóeszközöket, takarítószereket, tudja, mely felületre mikor, mit használjon. Tisztában van azzal, hogyan érheti el a maximális tisztaságot és higiéniát, miközben ápolja, megóvja az adott felületet. lelkiismeretes, kitartó munkával makulátlan környezetet varázsol a kosz helyére, hogy a más munkakörben dolgozók is a maximumot hozhassák ki munkanapjukból.

Jelenleg az idősebb, a veszélyeztetett korosztályba vagy meglévő betegségük miatt a veszélyeztetett kategóriába tartozó takarítók nem tudnak dolgozni, így előfordulhat, hogy helyettesíteni szükséges őket. Ha van saját takarítónk, mindenképpen figyeljünk rá és győződjünk meg arról, hogy nem veszélyeztetett. Amennyiben helyettesíteni szükséges, legyünk hasonlóan körültekintőek! Reméljük,hogy mindazok, akik most nem tudnak dolgozni, mielőbb munkába állhatnak majd!

A tisztaság fél egészség – ahogy a mondás tartja, azonban most a tisztaság (higiénia) arányszáma kicsit megnőtt. Jelen helyzetünkben a személyes higiénia és a környezetünk higiéniája nagymértékben elősegítheti, hogy ha ki kell mennünk a lakásból, elkerüljük a megfertőződést és a megfertőzést. Természetesen a kellő távolságtartás, az érintkezések minimalizálása éppen ennyire fontos. Ezek a tényezők biztosítják, hogy minél előbb véget érjen ez a káosz és mindannyian biztonságban lehessünk.