Irodai burkolat lehet bármi, amit akár lakásainkban is használunk, de egyedi enteriőr létrehozása érdekében igazán kreatív megoldások is születnek. Gondoltuk, egy cikksorozatban megnézzük, mit lehet és mit érdemes irodába választani. Most a PVC padlóról írunk részletesebben. Irodatakarítás területén hosszú évek tapasztalatával a hátunk mögött jól tudjuk, hogy nehéz ügy kiválasztani a legmegfelelőbb padlóburkolatot egy iroda kialakítása vagy felújítása során. Egyrészt legyen költséghatékony, másrészt legyen esztétikus, tartós és funkcionáljon megfelelően, emellett lehessen jól tisztítani, hiszen nagyon fontos, hogy tiszta, rendezett irodában dolgozhassunk. A PVC padló – típusától függően – nagyon is megfelelő irodai célokra, főleg, hogy ma már rendkívül jó minőségű és kimondottan esztétikus kivitelben is kapható.

Mi az a PVC padló?

pvc_padlo_irodaba

A PVC padló polivinil-kloridból készült melegburkolat. A polivinil-klorid egy hőre lágyuló, kémialag ellenálló, de éghető kemény műanyag, pontosabban szintetikus polimer. A harmadik legnagyobb mennyiségben gyártott műanyag, mivel számtalan eszküzünk, burkolatunk, csomagolásunk készül belőle. Mára már egészen divatossá vált, hiszen extra típusokat is kaphatunk belőle, így teljes mértékben megfelel reprezentatív céloknak is. Tehát már nem csak a hajópadló vagy a márványpadló számíthat igazán “menőnek”. Ráadásul mostanra nagyon elterjedtek a PCV falburkolatok is, melyek éppúgy alkalmasak vizes helyiségekbe, mint bárhová máshová.

A PVC padló megfelelő lakosságai, intézményi felhasználásra, de ipari létesítményekb burkolására is alkalmas típusokat szintén találhatunk a listán. Mérnöki tervezés eredménye, melynek célja egy olyan burkolatféle, mely könnyen lerakható, könnyedén tisztítható és mindenféle külső hatásokkal szemben rendkívül ellenálló, masszív, erős, és igazán rugalmas. Jelentős igénybevételnek van kitéve a padló intézményekben, kórházakban, irodaházakban vagy akár bevásárlóközpontokban, múzeumokban és még rengeteg egyéb helyen. Gondoljunk csak bele az iskoláink, tornatermeink, edzőtermeink helyzetébe: nagyon strapabíró, de kiemelten jól tisztítható padlózatra van szükség ahhoz, hogy esztétikus, sérülésmentes legyen és hosszú ideig ép állapotban maradjon. A PVC padló rendkívül nagy kopásállóságú tud lenni, de több típusból válogathatunk. Nyilván kisebb kopásállóságra van szükség egy családi ház vagy lakás esetén, mint egy beltéri kosárlabda pályánál vagy egészségügyi intézményekben. Takarítócég lévén fontos szempont számunkra, hogy a PVC padlókat nagyrészt PUR nemesítő bevonattal látják el, mely segíti a könnyű és gyors tisztíthatóság elérését. Szertünk PVC padlót takarítani, mert nagyon jól tisztathtó és a fertőtlenítése is az egyszerűbbek közé tartozik.

PVC padló előnyei

PVC_kopasallosag

A PVC padló sokak számára vonzó megoldás, széles körben számít népszerűnek mert a következő előnyöket kínálja:

  • Lakossági, közületi és ipari felhasználásra is alkalmas.
  • Kiemelten nagy ellenállósággal bír a fizikai behatásokkal szemben, amilyenek például a bútorlábak nyomása, karcolások, székgörgők. Nehezen deformálódik.
  • Könnyen takarítható. Szinten minden folt egyszerűen eltüntethető róla.
  • Padlófütéshez is alkalmas.
  • Minimális karbantartási igénye miatt rendkívül praktikus.
  • Könnyű méretre szabhatósága és lerakása, cseréje miatt is különösen praktikus megoldás.
  • Megszámlálhatatlan színben és mintázatban kapható, valamint különféle kopásállósággal és extra tulajdonságokkal rendelkezők közül válogathatunk.

A PVC padló irodába is kiváló padlóburkolat. Irodatakarítás szempontjából nagyon kényelmes, könnyen tisztítható, higiénikus megoldás, melyet mi, takarítócégként igencsak kedvelünk.