por padló

Ami mindig visszatér

Mindenhol ott van, egyre gyűlik, állandóan visszatér, allergiát okozhat és elcsúfítja a legszebb belső tereket is. Mi ez? A por.

Az irodatakarítás Budapesten és vonzáskörzetében nap mint nap szembesül a porosodás extrém gyors mivoltával. Vidéken is viszonylag gyorsan ül meg látható mennyiségű por a polcokon, szekrények tetején, azok alatt és igazából bárhol, ám fővárosunkban ez szinte látható módon történik. Egyetlen nap leforgása alatt képes jelentősen porosodni egy iroda és magánlakás is. Utóbbiban legtöbbször a tulajdonos takarít saját igénye szerint, de előbbiben az igényeket nem az iroda tulajdonosa szabja, hanem a partnerek, az ügyfelek, akik tiszta irodával akarnak együttműködni.

Az irodatakarítás Budapest irodáiban több okból is rengeteg porral találkozik. Fővárosunkban a hatalmas firgalom, a betonozott közterületek koszossága és a fák valamint egyéb növényzet hiánya azt eredményezi, hogy rengeteg por van a levegőben, amit nem csak láthatunk lerakódva, de be is lélegzünk. Nem valami gusztusos, ugye?

 

 

Takarítócéggel a por ellen
portörlés

Irodatakarítás közben a fertőtlenítőtisztítás, a felmosás mellett a portörlés, portalanítás a legnagyobb munka, melyet portalanító eszközökkel oldunk meg. Mikroszálas kendők, porszívók, portaszító takarító szerek és még sorolhatnánk. A napi takarítás sem kivétel, újra és újra át kell törölni, fel kell porszívózni, hiszen 24 óra alatt is jelentős a felgyűlt pormennyiség. Budapesti irodák takarítása során azt tapasztaltuk, hogy az amúgy fontos szellőztetés iszonyatos mennyiségű port eredményez. Az autók, a tömegközlekedési eszközök felelősek ezért, ám nem tehetjük meg, hogy ablakainkat folyamatosan zárva tartjuk. Éppen ezért, a por eltüntetésére érdemes takarítócég szolgáltatásai közül válogatni, így nyugodtan lehet szellőztetni, de mindig tisztán ragyogó irodában folyhat a munkavégzés.
A porral egyébként azért nagyon nehéz dolog bánni, mert nagyon aprószemű, könnyű és mindenhol ott van. Az egyszemélyes takarítónő nem biztos, hogy a legjobb eszközökkel és a legnagyobb szakértelemmel vág neki az irodatakarításnak, így a munkája közben felszálló por ismét megül valahol. Ennek nem sok értelme van. Ellenben egy takarítócég kínosan ügyel munkája minőségére, hiszen abból tartja fenn magát, így sem a polcokon, sem a sarkokban, sem a bútorok alatt vagy szőnyegek szálai között nem hagy maga után port.