Egyre szaporodnak a macskabarát irodák, ahol a dolgozók kiskedvencei vagy akár az iroda közösen gondozott cicája, cicái nyugodtan tölthetik idejüket gazdijaik társaságában. Nem kell elszakadni a kis szőrös barátainktól a nap legnagyobb részéra, így családiasabb, nyugodtabb, otthonosabb és persze sokkal mókásabb hangulatot kap a munkahelyünk. A macskabarát iroda takarítása azonban sokkal nagyobb körültekintést és alaposságot igényel, mint a kisállatmentes környezet, így nem minden munkáltató engedi meg a kedvencek jelenlétét.

macskabarat_iroda_takaritasa

Miért jó a macskabarát iroda és milyen hátrányai lehetnek?

Macskabarát irodában azok, akik szeretik az állatokat, főleg a nyávogó kedvenceket, biztosan sokkal nagyobb örömmel dolgoznak, mint egy kisállatmentes helyen. A cicák rengeteg örömet és vidámságot hoznak az életünkbe, így a munka jobb hangulatban zajlik, ami egyrészt növeli a hatékonyságot, másrészt jobb csapatot kovácsol a munkatársakból. Utóbbi hatására a munkakedv és eredményesség szintén növekszik.

Macskabarát iroda takarítása esetén mindig szembesülünk azzal, hogy a cicusok minden felületen megfordulnak akár egy munkaidő leforgása alatt. Macskaszőr van a kanapékon, a dolgozói székeken és asztalokon, a polcokon, a szekrények tetején, az iroda padlóján mindenütt és még a papírkosárban vagy az iratok, sőt irodaberendezések, mint például nyomtató tetején is. Legtöbben emiatt nem engedik az iroda macskabarátiasítását és a dolgozóknak inkább otthon kell hagyniuk kiskedvencüket.

macskaszor_eltavolitasa_iroda

Természetesen a macskabarát iroda legnagyobb hátránya az lehet, ha a munkatársak vagy ügyfelek, esetleg jövőbeni munkatárs jelöltek között macskaszőrre allergiásak is vannak. Ezt nem tudhatjuk előre, így mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy az irodánk esetén mekkora eséllyel futhatunk bele kellemetlenségekbe. Ha egy fontos ügyfelünk vagy partnerünk a macskákat meglátva közli velünk, hogy ő inkább nem szeretne irodánkban tartózkodni allergiája miatt, nehéz helyzetbe kerülünk. Az iroda ideális működését gátolhatja a cicusok jelenléte akkor is, mikor egy potenciális munkatárs jelölttől vagyunk kénytelenek megválni, mert nem tud macskával egy légtérben megmaradni. A kiválasztási folyamat során első körben közölnünk kell, hogy nálunk macskaszőrre kell számítani. Ha emiatt néhány remek dolgozó, húzóerő esik ki a jelöltek közül, talán hátrányba kerülünk versenytársainknak szemben, akik nem macskabarát irodájukban veszik hasznát az általunk szükségszerűen elküldött munkatársaknak.

Plusz feladatok macskabarát iroda takarítása esetén

Egy macskabarát iroda takarítása jelentős plusz feladatot ró a takarítócég munkatársaira. Egyáltalán nem okoz gondot nekünk a legmacskásabb iroda makulátlanra takarítása sem, azonban tény, hogy a macskaszőr eltávolítása nem két perc alatt történik. A macskák szőre folyamatosan hullik, ráadásul igen nagy mértékben. Az irodában mozgolódó kedvencek mindenhol, mindenen macskaszőrt hagynak. Ezt a szőrt egyszerű porszívóval lehetetlen eltávolítani. vagy speciális porszívóra van szükség vagy különleges szőreltávolító hengerre. A szőreltávolításhoz ma már különleges kesztyűk is kaphatóak, de ezeket főleg otthoni felhasználásra ajánljuk. Mi remek és korszerű eszközökkel szabadítjuk meg a területet minden egyes szőrszáltól. Macskabarát iroda takarítása esetén kérje profi szolgáltatásunkat a maximális higiénia és tisztaság érdekében!