Az iroda egyik legfontosabb berendezése – a számítógép, telefon és nyomtató után – a légkondicionáló. Sajnos sok iroda, mellyel irodatakarítás révén kerülünk kapcsolatba, mégsem helyez elég nagy hangsúlyt a jó légkondicionáló kiválasztására, majd annak rendszeres karbantartására.

homersekletszabalyozas_iroda

Miért kell légkondicionáló az irodába?

Az emberek hőmérsékletigénye nem egyforma, azonban az biztos, hogy a forróságot és a dermesztő hideget senki sem szereti munkavégzés közben. A túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet befolyásolja a koncentrációs képességet, a hangulatot, teljes egészében ássa alá az ember természetes, egészséges működését. Nyilvánvaló, hogy hidegben vagy melegben sokkal nehezebb a megszokott hatékonysággal dolgozni. Éppen ezért a helyes hőmérséklet szabályozás az irodában elengedhetetlen.

A szél nem fúj mindig, nyáron kint melegebb van, mint bent, de ez télen is előfordul, hiszen a lehűlt belső tereket még annyi napfény sem melengetheti, mint akár a hóval borított utcák aszfaltját. Így a szellőztetés nem minden esetben megoldás. A tavaszi és őszi időszak elviselhető légkondicionáló nélkül, télen a fűtés radiátorokkal kitűnően biztosítható, ám nyáron a hőség ellen nincs más megoldás, csak a légkondicionáló berendezés.

legjobb_legkondicionalo_az_irodaba

Melyik a legjobb légkondicionáló irodába?

A legjobb légkondicionáló az irodába nem márkafüggő, nem típusfüggő és nem árfüggő. Nyilvánvalóan vannak kitűnő minőségű, remek ár/érték arányú termékeket gyártó cégek, melyek logója garancia az elégedettségre, azonban már no name márkákkal is hatalmasat javíthatunk dolgozóink közérzetén. Mindenképpen fontos megbizonyosodnunk arról, hogy minőségi darabot választottunk és az új berendezésünk megfelel-e e higiéniai és technikai követelményeknek. Amennyiben mi magunk nem vagyunk járatosak a témában, számos szakértő segítségét vehetjük igénybe.

 

A legjobb irodai légkondicionáló tulajdonságai:

  • Szűri a levegőt: Lehet tél vagy nyár, a levegőben található por, pollen és különböző kórokozók mindig gondot okoznak. Pláne akkor, ha ezeket a légkondicionálóval még meg is forgatjuk a levegőben, szétszórjuk, hogy lehetőleg az egész iroda részesüljön belőle és akkor se maradjon ki a jóból, ha amúgy „szélárnyékban” ül. A levegőszűrős légkondicionáló minimalizálja egymás megfertőzését, csökkenti a por és pollenallergia tüneteit és friss levegőt biztosít az egész iroda számára.
  • Halk: Az emberek jelentős részét zavarja a monoton zúgó vagy ütemesen zörgő berendezések hangja. A halk légkondi felbecsülhetetlen érték. Ha a meglévő készülék egyre zörejesebbé válik, ideje tisztíttatni vagy kicserélni a gumírozott részeit.
  • Alacsony fogyasztású: Az alacsony fogyasztás nem csupán a rezsiköltségeket csökkenti, de környezettudatosabbá is teszi irodánk működését. Ügyeljünk az ilyen részletekre, ahogy a szelektív hulladékgyűjtésre és a papír- valamint műanyaghasználat minimalizálására is!