Egy takarítócég – felszereltségétől függően – bármilyen ingatlan takarítását elvégzi, pláne, hogy ha a specializációja olyannyira egybeesik más területek szükségleteivel, mint az irodatakarítás a közösségi iroda takarítással. Természetesen a lépcsőházak, irodák takarítására szakosodott takarítócég nem minden esetben tud ipari takarítást vállalni. Ez takarítócégenként eltérő, de aki irodatakarítás területén mozog, biztosan vállal közületi, vagy közösségi tér takarítást is.

Minek bérelj sajátot, ha csak ritkán használod?

kozossegi_iroda

A közösségi iroda takarítás semmiben sem különbözik a hagyományos irodatakarítás munkálataitól. A hagyományos iroda és a közösségi iroda között különbséget takarítási szempontból tehát nem találunk, azonban más szempontból jelentős eltéréseket tapasztalhatunk. A közösségi iroda nem alkalmas személyes holmik tárolására, nem alkalmas hivatalos iratok tárolására sem, de arra sem, hogy bizonyos létszámú dolgozói csapat reggel 8-tól délután 4-ig fix irodájaként használja. 1-2 személy esetén ez természetesen nem gond, ám a közösségi irodának pont az a lényege, hogy a heti néhány alkalommal, esetenként történő irodahasználatot segítse. A legtöbb közösségi irodában wifi, kávéfőző, esetleg külön büfé vár, miközben egy nagy alapterületű vagy több kisebb alapterületű helyiségben számos asztal, szék, fotel szolgálhat munkavégzésed helyéül. Arról se feledkezzünk meg, hogy egy közösségi irodában szükség van mellékhelyiségekre is, melyek az éttermi vagy közületi megoldásokhoz hasonlóak.

Közösségi iroda takarítás – Több higiéniai kockázat, nagyobb felelősség

kozossegi_iroda_takaritas

A közösségi irodákban nagy a mozgás, rengeteg ember tér be és nem is állandó a felhasználói közösség. Ez rengeteg higiéniai kockázatot rejt magában, így sokkal körültekintőbb fertőtlenítő takarítás szükséges az ilyen irodák esetén. A fertőtlenítés főleg a mellékhelyiségekben fontos, melyeket napi szinten fertőtleníteni szükséges. Azonban mivel közösségi térről van szó az olyan eszközök, tárgyak fertőtlenítése is elengedhetetlen, mint amilyen a székek karfája, a székek maguk, vagy épp a kilincsek.

A higiéniai szempontokon túl arra is fontos odafigyelni, hogy a közösségi iroda takarítás esztétikai szempontból is kielégítő legyen. Az emberek számára vonzó egy rendezett, tiszta és tisztának is látszó, makulátlan szolgáltatás, mint egy nem túl jól festő hely.

Mindezekből következik, hogy a közösségi iroda takarítása profikra váró feladat, ha maximális eredmény a cél. Profi eszközök, profi takarítók és minden reggelre makulátlan végeredmény mellett nem csak higiéniai kockázatokkal nem kell számolni, de biztosított a folyamatos használat is.