Tavasz, jó idő, friss levegő, mindez nagyon fontos és jó dolog, ugyanakkor pont ilyenkor kell figyelnünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a szellőztetést. Tavasszal rendkívül könnyű megfázni, főleg a munkahelyen ülve, nyitott ablaknál, de ez az őszi időszakra is jellemző probléma. Ősz elején sokszor még ideálisnak érezzük a hőmérsékletet, abalkot nyitunk, felvesszük a kardigánt, ha fáznánk kicsit, de nem gondolunk arra, hogy a változás könnyen megérthat szervezetünknek.

tárgyaló irodatakarításTakarítócég révén nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a szellőztetés fontosságát. Minden nap többször érdemes ablakot, akár ajtót is nyitni, hogy az elhasznált irodai levegőt frissre, oxigénben gazdagabbra cseréljük. Elhasznált levegővel nem lehet hatékonynak lenni. A szellemi és fizikai teljesítőképesség is csökken, amennyiben szervezetünk nem jut elég oxigénhez. Ennek egyik látványos jele az ásítozás. Nem csak akkor ásítunk, mikor álmosak vagyunk. akkor is bekövetkezik, mikor több oxigént igényelnénk. Ilyenkor fontos szellőztetni.
A szellőztetésnek azonban megvan a maga módja. Ahogy télen, úgy tavasszal is fontos, hogy ne nyissuk rá senkire az ablakot, aki nincs kellően felöltőzve. Tavasszal nagyon bátrak tudunk lenni, ideje korán elővesszük a kis kabátkákat, nem teszünk fel sálat és a vastagzoknis átmeneti cipellőket tornacipőre vagy topánkákra cseréljük. Ennek hátránya, hogy hamar elér minket a megfázás. Ugyanígy, mikor azt hisszük, már nyithatunk ablakot és úgy is hagyhatjuk, talán még meg kellene gondolni.

budapestHogyan szellőztessük?

Irodatakarítás szempontjából természetesen alapvető, hogy munkánk után, vagy takarítás közben szellőztetünk, de számítógép előtt ülve, irodai munkát végezve huzamosabb ideig szellőztetni nem szerencsés.
Tavasszal inkább kisebb időre nyissunk ablakot, de többször. 3-5 percnyi szellőztetés már éppen elég, ha óránként megtesszük. Figyelmeztessük az iroda többi dolgozóját is, akit érinthet a dolog, hogy most szellőztetnék, így derekuk köré tudják csavarni a kardigánt vagy felveszik a blézert erre az időre.
Az iroda hatékony működése céljából tehát fontos, hogy rendszeresen szellőztessünk, azonban az is, hogy ne menjünk betegszabadságra, tehát ne fázzunk meg a csalóka tavaszi időjárás miatt. Takarítócég vagyunk számos munkatárssal, így mi minden oldalról ismerjük a kérdést és bizton állíthatjuk, nagy érvágást jelent egy-egy kiesett munkaerő.