Előző bejegyzésünkben sorra vettük, hogy a WC mely részeit kell fertőtlenítéssel egybekötve letakarítani. Lelőjük a poént: az egészet. No de hogy ez az „egész” milyen részekből tevődik össze, biztosan érdemes volt sorba szedni. Eddigi civil és takarítócéges tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan az egész alatt csak részekre gondolnak, és nem jut eszükbe (vagy nem érdekli őket), hogy van ott még bőven más is, amit fontos volna bevenni abba az „egészbe”. A cikkpár második része olyan praktikákról, módszerekről szól, melyekkel valóban könnyebben és biztosabb eredményt elérve takaríthatjuk a WC-t. Valamint tisztázunk egy fontos kérdést, íme:

wc_fertotlenites

Milyen gyakran kell WC-t pucolni?

A WC pucás szükséges gyakorisága egyszerű téma, azonban nem mindenkinek egyértelmű. Otthonok esetén a WC pucolás heti rendszerességű és látványos gondok esetén ezen kívül még alkalmankénti munka. Irodában, munkahelyen, közintézményben, üzletben és minden olyan helyen, ahol többen, nem egy háztartásban élők használják a mosdót, a WC tisztítás minimum napi szintű művelet. Vagy a nap elején vagy annak végén teljes WC tisztítás szükséges, fertőtlenítő takarítással együtt. Számos helyen napközben is folyamatosan figyelni kell. Például színházak, mozik, plázák stb. mosdóiban állandó takarító személyzet működik. Nem véletlenül. Csúnya fertőzések kiinduló pontja lehet egy ott maradt szennyeződés.

Hasznos megoldások hatékony WC pucoláshoz

Fertőtlenítendő felületekre, amennyiben azok anyaga és elhelyezkedése ezt megengedi, érdemes forró vizet használni. Különösen hasznos ez akkor, ha olyan kicsi vagy nehezen hozzáférhető területet kéne kitakarítani, mint összeeresztések, rögzítési pontok, fülek, peremek stb. A forró víz már önmagában nagyon sok kórokozót elpusztít. Fontos, hogy a forró vizet ne csak oda öntsük, hanem több percen keresztül folyassuk, hogy a vízmozgás a fellazított szennyeződéseket ki is mossa, plusz legyen ideje a forróságnak kiirtani, amit ki tud.

Érdemes a forró vizet a WC egész területén használni. Jobb esetben csempézett, járólapozott és fém, kerámia, műanyag felületekkel ellátott helyiségről beszélünk. A forró víz a csempén, a fajanszon, tartályon, ülőkén is hasznos, tisztít, baktériumokat öl és megkönnyíti a következő mozzanatokat.

A WC tisztítására mindig külön felmosót, szivacsokat, vödrök és egyéb eszközöket használjunk! Soha ne keveredjenek ezek az eszközök a más helyiségekben használtakkal! Minden WC pucolás után fontos kimosni, fertőtleníteni és megfelelően megszárítani a használt eszközöket.

wc_higienia

A WC csempéjét és padlóját szivacs segítségével tisztítjuk. A szivacsot nagyon gyakran, fél négyzetméterenként kimossuk és tiszta vízzel, valamint friss tisztítószerrel, fertőtlenítővel folytatjuk a munkát. A sarkok, fugák, peremek külön takarítandók, mivel ezeken a részeken precíziós munkát kell végezni.

A legjobb, ha először portalanítunk, aztán forró vízzel megalapozzuk a takarítást, majd megfelelő tisztítószerekkel átmossuk az egész WC-t és környékét, beleértve a falakat és talajt is, végül pedig fertőtlenítünk, aztán hagyjuk jól megszáradni.

Fertőtlenítésnél tartsuk be az előírásokat és a használt fertőtlenítő szer csomagolásán olvasható utasításokat. Általában 5 perc a fertőtlenítő szer ható ideje. Ha nem várjuk meg a hatóidő lejártát, a fertőtlenítés sikere igencsak kétessé válik. tartsuk be az előírásokat és utasításokat, különben nem sokat ért a munkánk, legfeljebb látványra lehet kielégítő a végeredmény!

Aki nem akar a WC pucolás nehézségei alatt görnyedni, hívjon minket bizalommal! Egy profi takarítócég tökéletes tisztaságot és higiéniát varázsol a legkisebb helyiségbe is.