A hatékony WC tisztítás, köznapi nevén WC pucolás egy igen utált feladat. A háziasszonyoktól kezdve a takarítókig mindenki szívesen kihagyná ezt a feladatot. Szerencsére a makulátlan végeredmény, a ragyogó csempék, fajansz és friss illat mindenért kárpótol. takarítócégként az ügyfél elégedettsége is elég kárpótlás a világ egyik leggusztustalanabb takarítási munkájáért. Amennyire rettenetes, éppen annyira egyszerű, ám felelősségteljes munkáról van szó. A WC pucolást könnyű jól csinálni, ha tisztában vagy a megfelelő sorrenddel és ellesel pár praktikát a profiktól.

wc_pucolas

Két részből álló bejegyzésünk első cikkében sorra vesszük, mit kell a látható és nem látható szennyeződésektől megszabadítani. sokan megfeledkeznek az apró részletekről, azonban ezek az aprónak tűnő felületek hatalmas problémák kiinduló pontjai lehetnek. WC esetén rendkívül körültekintően kell takarítani és fertőtleníteni akár otthonunkban takarítjuk a sajátunkat, akár munkahelyen takarítunk vagy takarítócég munkatársaként például irodatakarítás kereten belül történik a WC pucolás.

WC tisztáskor ezeket kell megtisztítani

A WC csésze: A WC csésze teljes felületét meg kell pucolni. A látható szennyeződéseken kívül fertőtleníteni, vízkőoldani is szükséges. Sokan azt gondolják, hogy a fajansz belsejének megtisztítása és fertőtlenítése elég, a külső, alsó, hátsó részeket csak nagytakarítások alkalmával kell portalanítani meg…hát bizony húgytalanítani, szőrteleníteni stb. A higiénia ezzel szemben megkívánja, hogy minden egyes tisztítás során az egész WC csészére gondunk legyen. Még a hátsó kifolyó részre, a padlóhoz rögzítést szolgáló lyukra is.

A tartály: A beépített, rejtett tartályokat kívülről nyilván nem tisztítjuk, azonban fontos, hogy fertőtlenítést és vízkőoldást segítő tablettát rendszeresen elhelyezzünk benne. A felül helyet kapó tartályok általában portalanítás és fertőtlenítős áttörlést igényelnek. A WC mögé felszerelt WC tartály viszont ugyanúgy kaphat a felfröccsenő dolgokból, mint a fajansz, az ülőke és akár a falak is, ha szűk mellékhelyiségről beszélünk. Mossuk meg alaposan és fertőtlenítsük ezt is.

WC lehúzó: Akár karos, akár húzókás, akár gombokkal történik a WC öblítés, ezeket a felületeket rendkívüli gondossággal kell megtisztítani és lefertőtleníteni. belegondolni is gyomorforgató, hogy milyen esetekkel találkoztunk már. Vannak, akik fene tudja (jó, tudjuk, de nem mondjuk), milyen kézzel nyúlnak hozzájuk. és azért a nem látható, nem igénytelenségből fakadó szennyeződések is szépen megmaradnak ezeken.

Ülőke: Az ülőkének az alsó és felső részét, a csuklópántokat és rögzítőket is tisztítani és fertőtleníteni kell. A meztelen bőrfelületeken kívül a felfröccsenő szennyeződésekkel is számolni kell, így ez is kritikus felület. (Ahogy minden az, mikor WC-ről van szó.)

Papír tartó: A WC papír tartót/adagolót szintén olyan gondosan kell megtisztítani, ahogy az eddigieket.

Határolófalak: Akár egy külön, kis helyiségben, akár egymástól utólagosan bepakolt határolófalakkal elválasztva találhatóak a WC csészék, a határolófalakat, csempéket tisztítani és fertőtleníteni kell. Felfröccsen oda is az ég-világon szinte minden.

wc_tisztitas_falak

Ajtó és kilincs: A WC ajtót kívülről és belülről egyaránt nagyon körültekintően kell megtisztítani, ahogy a rajta lévő kilincset is.

Ha ezt mindet portalanítottuk, lemostuk és lefertőtlenítettük, a WC makulátlanul tisztán várja a szükség hozta „vendégeket”. takarítócég vagy háziasszony itt egyre megy, a higiénia mindennél fontosabb otthon és munkahelyünkön is.