Az irodai bútorok tisztítása az irodatakarítás alapvető részét képezi. Az asztalok, székek, pult, komódok, szekrények, kanapék tisztítása mellett azonban az irodai szekrények belsejének tisztán tartása is fontos. Azonban ez nem mindig a takarítócég feladata. Nem azért, mert ezt már nem szívesen csinálja meg egy profi takarító. Szíves örömest portalanítjuk, kimossuk az irodai szekrényeket, öltözőszekrényeket és irodai irattartó szekrényeket, fiókos tárolókat, ha ebben előre megegyeztünk. Inkább azért nem a takarítócég dolga ez, mert maga a megrendelő, tehát az iroda nem szeretné, ha az irattárolókban, az iroda saját, privát dolgai közt bárki külsős kotorászna.

De akkor hogyan lesz tiszta az irodai szekrény?

Az irattartó tisztítása, az irodai szekrényke kimosása nem készül el magától. valakinek meg kell csinálnia. Mint említettük, mi, mint takarítócég bármit kitakarítunk, ha annak körülményeiről meg tudunk állapodni. Azonban az irattartók általában zártak, nem véletlenül. Mindenkinek egyszerűbb úgy és sokkal átláthatóbb, ha bizonyos dolgokhoz senki nem nyúl, csak az iroda arra megbízott embere, emberei. Tehát az irattartó szekrényeket a dolgozók valamelyikének kell kitakarítania vagy pedig olyan szerződéses takarítónak, akivel titoktartásban is megállapodott az adott munkahely és bizalmat tudnak egymásnak szavazni. Ez kétélű dolog, ugyanis senki sem szeretne gyanúba keveredni, ezért lehet olyan, aki visszautasítja a munkát. Szóval vagy azok takarítják az irodai szekrények, irattartószekrények belsejét, akik alapvetően is hozzáférnek azok tartalmához vagy egy jó szerződés mellett akár takarítócég, akár egyszemélyes takarító.

szekreny_takaritas

Miért fontos az irodai szekrény belsejének kitakarítása?

A por mindenhol összegyűlik. Az állott levegő rossz szaga megcsaphatja az orrot, ha egy ritkán nyitogatott szekrénybe kukkantunk be. Egyes esetekben ragasztófolt, egyéb szennyeződések is kialakulhatnak, a rovarokról nem is beszélve. Hangyák, pókok, apróbb rovarok szinte bárhová be tudnak jutni. Egyrészt ott elpusztulhatnak és tetemükkel találkozunk, másrészt piszkítanak. Évekig nem takarított fiókbelsőt egész észrevehetően össze tudnak pöttyözni a mászó rovarok is.

Az irattároló szekrényekben a por mellé a papírmorzsalék apró, finom szálai is hozzáadódnak. Ha gyakran van mozgás az iratok között, egészen biztos, hogy nagyobb mennyiségű finom por gyűlt össze a fiókban, szekrényben. Ettől a portól érdemes megszabadulni, mert ugyanúgy kijuthat a levegőbe és onnan „átül” máshová. A makulátlan tisztaság nem jön létre amennyiben a rejtett helyeket még nem tisztítottuk meg alaposan.

Mivel tisztítsuk az irodai szekrények belsejét?

Az irodai szekrények tisztítása porszívó és mosószeres vizes rongy segítségével a leghatásosabb. Érdemes beszerezni különböző porszívófejeket. Egészen apró, kefés végűeket is lehet kapni, melyekkel a fiókok sarkait hatékonyan megszabadíthatjuk a portól. A por eltávolítás azután egyszerű tisztítószerrel és egy megfelelő ronggyal az egyéb szennyeződéseket is eltüntethetjük. Ezt követően hagyjuk megszáradni, majd visszapakolhatjuk a szekrény, fiók tartalmát. Fontos, hogy a teljes száradásig ne pakoljuk bele, főleg ne papírt!