A legtöbb munkahelyen szükségszerű egy kávégép a mindennapokhoz. Minden nehéz napot megkönnyít egy ízletes ébresztő, kellemes környezetben. Ezen kívül a járulékos csapatépítés sem utolsó szempont, hiszen a az irodai kávészünet a beszélgetések ideje.

A reggeli kávét sok esetben nem tudjuk otthon elfogyasztani, ezért a céges kávégép fogja elkészíteni nekünk. Ezt a masinát az iroda létszámától függően még néhány munkatársunk, vagy akár nagyon sok más ott dolgozó is használja. Így valószínűleg gyakorta kell tisztíni, üríteni, vízkőteleníteni. Ez elengedhetetlen, hogy jó kávét készíthessünk, és meghosszabbítsuk a gép élettartamát. Ha erre nincs kapacitásunk, egy megbízható és rugalmas takarítócég biztosan megoldja helyettünk az irodai kávégép gondját. Nálunk az irodatakarítás mindazt jelenti, amiben megállapodunk a megbízónkkal, így a kávégép tisztítása is feladataink közé kerülhet.

kavegep_tisztitas

Kávégép az irodában vízkő és egyebek

Az automata gépeknél a vízkő folyamatos probléma forrás lehet, könnyen lerakódik, dugulásokat okoz, ezzel kárt okozva a gépben. Nagyon fontos a rendszeres tisztítás, így elkerülhető a nagyobb költség és bosszúság. Modernebb gépek esetén nem bonyolult a tisztítás, legtöbbször teljesen automatikusan zajlik, viszont munkaidőben, rohanásban nem mindig jut ilyesmire idő. Illetve régebbi gépeknél ez hosszabb folyamat lehet. Takarítócég alkalmazásával ez is eggyel kevesebb feladat a problémás mindennapokban. Mi biztosan nem felejtjük el és minden reggel tiszta, jó állapotú gépből kávézhat az iroda személyzete.

A kávégépek jó esetben bizonyos adag lefőzése vagy beállított vízmennyiség után kigyullad a lámpa ami a vízkőtelenítésre figyelmeztet, de a gép csak figyelmeztet, nem tudjuk mennyi vízkő károsítja már a rendszert. Érdemes kicsit előre dolgozni és folyamatosan karban tartani gépeinket. Nem mellékesen a kávéőrlőt és tartályt is érdemes tisztán tartani, a zsírosabb kávéfélék és a leülepedett zacc megavasodhatnak és keserűvé tehetik a frissen főtt kávénk ízét. Spóroljunk meg magunknak és mindenkinek a kora reggeli bosszankodást és ügyeljünk az eszköz higiéniájára!

irodai_kavegep

Kávégép tisztítása takarítócég segítségével

Az irodákban napi rendszerességgel szükséges a takarítás, hogy rendezett környezetben folyhasson a munka és ne kelljen szégyenkezni a partnerek, betérő ügyfelek előtt. Általános takarítás során a kávégép sokszor csak felületes tisztítást kap, ez pedig rossz minőségű lefőtt kávéhoz, a gép élettartamának csökkenéséhez és egy idő után akár kellemetlen szagokhoz is vezethet. A kávégép megfelelő tisztításához néhány dologgal tisztában kell lennünk és rendelkeznünk kell a megfelelő eszközökkel, szerekkel. No meg elegendő idővel és kapacitással a mindennapi munka mellett. Ám ha a takarítócég szakembereire bízzuk a kávégép tisztítás gondját, nyugodtan háradőlhetünk egy finom frissítő mellett. A kávégép megfelelő tisztításához először is tudnunk kell, milyen anyaggal tisztíthatjuk a gépeinket, hogy ne tegyünk bennük kárt. Olcsó és praktikus megoldás a citromsav, viszont ez régebbi eszközöknél kikezdheti a gép anyagát. Ne próbáljuk meg otthoni tapasztalatainkkal neki állni, mert egy komolyabb kávéfőző sokkal összetettebb, mint a házi változat. Ha nem vagyunk biztosak az eredményes folyamatban, lehetőleg tájékozódjunk szakembertől vagy bízzuk profikra.

Mindenki érdekét szolgálja egy jól karbantartott, rendszeresen vízkőtelenített kávéfőző, úgyhogy menj biztosra! Mi nem felejtjük el kitisztítani és az eredmény magáért beszél majd.