A karatén utáni nagytakarítás új fogalmaink egyike, mely a koronavírus számlájára írható. A COVID-19 megjelenésével az irodatakarítás, intézménytakarítás, sőt alapvetően a takarítás új szintre lépett. Új megoldásokat, komolyabb hozzáállást igényel és mindig fertőtlenítéssel együtt ér csak valamit. De mi lesz a jelenleg bezárt munkahelyek higiéniájával? Mi lesz az irodák tisztaságával, ha most senki nem nyitogatja ajtajukat? Kell-e most takarítócég szolgálatait igénybe venni, ha nem is jártok be dolgozni? Mikor kérj irodatakarítás szolgáltatást a koronavírus okozta karatén ideje alatt? Rengeteg kérdés merülhet fel, melyekre most igyekszünk hasznos válaszokat adni.

Mi fogad majd a munkahelyen, ha visszatérünk a szokásos rendhez?

Hetek, akár hónapok óta zárva levő, nem látogatott irodák, munkahelyek valószínűleg állnak a porban, rossz a levegő, és ha nem voltunk elég körültekintőek mikor utoljára kívülről ráfordítottuk kulcsunkat a zárra, bizony bűz, esetleg penész vagy rovarok is üdvözölhetnek karatén utáni első munkanapunkon. Ezt azért talán jobb volna elkerülni. Ha már bezártatok, valaki még talán bejárhat szellőztetni, rendet tenni, ellenőrizni. Ám ez lehet hogy kockázatos és jelenleg nem is ajánlott. Profi takarító természetesen most is rendelkezésre áll, ám időben érdemes jelezni az igényt, mert a takarítócégek most sokkal intenzívebben foglalkoztatott vállalkozások.

Kérd-e takarítócég segítségét a karatén ideje alatt bezárt irodádban?

Igen. Legyen szó lakásirodáról, vagy irodaházban bérelt munkahelyről, esetleg saját tulajdonról, a hetekig vagy hónapokig tartó lezártságot minden belső tér megsínyli. Na, nem arra kell gondolni, hogy tönkremegy, hanem arra, hogy az előző bekezdésben foglaltak lesznek igazak: por, állott levegő, rosszabb esetben bűz, penész, rovarok stb.

A takarítócégek képzett szakemberei viszont rendben tartják az irodádat. A karantén takarítás szempontjából, a szükséges óvintézkedések betartása után cseppet megkönnyíti a tökéletes rend és tisztaság fenntartását, azonban ez csak akkor igaz, ha profik vagyunk. Mert egy szakavatatlan takarító jelölt lehet, hogy nem törődik annyit a biztonsággal, a fertőtlenítéssel és a tömegközlekedési eszközről akár még be is viheti a vírust. A vírus sokáig nem marad életben semmilyen külső felületen, azonban ha más is jár az irodába, bizony veszélyeket hordoz magában ez a manőver. Takarítás a karatén alatt is lehetséges biztonságosan, mégpedig takarítócéggel, ahol maximális a biztonság és teljes higiéniát hagy maga után.

Takarítás karatén után

A nagytakarítás karantén után több szempontból is fontos és mondhatjuk, hogy kihagyhatatlan eljárás. Profi takarításra van szükség, mely biztosítja a tökéletes tisztaságot és főleg a higiéniát. Az első munkanap a COVID-19 karantén után meghatározó lesz mindenkinek, akit érintett a változás. Újra fel kell venni a ritmust és ezt egy koszos, poros, bűzös irodában sokkal nehezebb.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt az irodák átessenek egy alapos takarításon, mely komoly fertőtlenítő takarítás is egyben. Az egészséges dolgozók egészséges közegben sokkal hamarabb visszakapják normál munkahelyi működésüket és a lemaradás hamarabb behozhatóvá válik.