A koronavírus terjedését az eddigi intézkedések nem állították meg, joggal tarthatunk a második hullámtól, mely talán majd az eddigieknél is szigorúbb szabályozást kíván meg. Irodatakarítás szempontjából is változásokat hozott a covid-19 megjelenése. Jelenleg, hiába oldották fel a korlátozások jelentős részét, még mindig a fokozott fertőtlenítés jellemzi a takarítócégek munkásságát. Jobban ügyelünk munkatársaink védettségére, valamint a szokottnál nagyobb mértékű fertőtlenítést végzünk az alapszolgáltatásunk részeként is.

covid_19_masodik_hullam

 

Mi fog változni, ha bedurran a második hullám?

Irodatakarítás szempontjából a második hullám valószínűleg nem hoz majd sokkal jelentősebb változásokat. Amennyiben komolyabb bezárásokra, teljes irodák home office-ra való átállására, a közintézmények ideiglenes bezárására és a közterületeken való tartózkodás korlátozására kerül majd sor, eleinte sokkal nagyobb lesz az igény takarítócég munkájára, tehát mi biztosan többet fogunk dolgozni. Az óvintézkedések jelenleg is maximálisak, tehát e téren számunkra nagy változást nem hozhat a covid-19 második hulláma. Az esetleges ismételt óvintézkedések bevezetése után valószínűleg a lakásirodák, kisebb intézmények takarításának igénye visszaesik, míg a közületek, közösségi helyszínek, intézmények, nagyobb irodák és irodaházak, rendelők, várótermek takarítás és fertőtlenítő takarítása sokkal nagyobb terhet ró ránk. Természetesen a többi takarítócég és még a közterület fenntartók is megérzik a megváltozott viszonyokat.

A második hullám elültével, az esetleges újabb korlátozások feloldása után ismét komoly nagytakarítás, eseti takarítás és fertőtlenítő takarítás veszi kezdetét, ami biztosan hosszú időn keresztül jelent majd megnövekedett megbízásszámot.

Természetesen fogalmunk nincs arról, hogy lesz-e második hullám és ha igen, mivel jár majd mindez.

koronavirus_irodatakaritas

A vírus eltűnése után megváltozik a takarítás?

Valószínűleg jelentős változások maradnak a vírusmentes időkben is az irodatakarítás, intézménytakarítás területén. Fokozottabban fertőtlenítünk, komolyabb óvintézkedésekkel, védőfelszereléssel óvjuk munkatársaink egészségét. A fertőtlenítő takarítás eddig is maximális erőfeszítésekkel történt. Így főleg nem a munkák minőségében áll be majd a változás, hanem a takarítástípusok közül a fertőtlenítő tisztítás igénylésének mennyiségében.

Addig is nagyon fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket, tisztán tartsuk a környezetünket, a megfelelő típusú és minőségű irodatakarítást valósítsuk meg a lehető legsűrűbben. A napi takarítás és fertőtlenítés jelenleg kihagyhatatlan a vizes helyiségek és például várótermek esetén. Bár ezeknél alapvetően, a Covid-19 megjelenése előtt is fontos volt a napi takarítás.

Alapvetően a takarítócégek megbízása is sokkal csábítóbbnak hat már most, így egyre többen választják a profi megoldásokat. Ha tisztaságra, higiéniára vágyik, ne habozzon felkeresni minket!