Irodatakarítás, otthonaink kitakarítása, üzletek, raktárak, műhelyek takarítása során az ablakmosás egy külön procedúra. Az ablakmosás, egyszerűbb vagy ipari alpin technikával végzett formában általában tavasztól késő őszig könnyebben kivitelezhető, mint a téli hidegben. Bár most még játszadozik velünk az idő, akadnak esősebb, hűvösebb napok, érdemes egy nagyobb, átfogóbb ablakmosát tervezni akár takarítócég segítségével, akár önállóan. Míg otthonainkban az ablakpucolás a nagytakarítások része, egy irodában, üzlethelyiség esetén vagy intézményeknél rendszeres, sűrűn feléledő szükséglet, hiszen nem mindegy, milyen képet festünk magunkról.

profi_ablakmosas

Profi ablakmosás tavasszal

A tavaszi nagytakarítás részeként vagy külön a nagy ablakpucolás aligha kihagyható feladat. A “sima” ablakmosás mellett fontos, hogy rendszeres időközönként az ablakok, üvegfalak, üvegajtók is átfogó takarítás alá legyenek vonva. Ilyenkor az ablaküvegek mellett alaposan mossuk le, tisztítsuk ki az ablakkeretet, az ablakpárkányt és az ablakszárnyak műanyag vagy fa részeit is. Ugyanígy az üveg vagy üvegezett ajtóknál is takarítsuk át az egész berendezést, üvegfalak esetén pedig a környező részek pókhálótlanítását, portalanítását és lemosását is végezzük el.

Fa ablakok takarítása során érdemes legalább évente egyszer jelentős állagmeggóvást is végezni, ami az ablak állapotának átnézését, olajozást, apróbb javítások elvégzését jelenti. A lakkozás, védőréteg felvitele általán két vagy háromévente válik időszerűvé. Műanyag ablakok esetén leginkább az olajozás az, ami fontos feladat évi egy alkalommal, ezzel az ablakok és ajtók élettaratma jelentős mértékben megnövelhető. Takarítócég lévén mi nem feltétlenül foglalkozunk az ablakok ilyenforma karbantartásával, azonban erre szakosodott szakemberek vagy egy vállalkozóbb kedvű kolléga is könnyedén megoldja az ilyesmit.

Mit végezzünk még el a tavaszi ablakmosás során?

ipari_alpin_technika

A jó időt érdemes kihasználni és a nagy ablakmosás során a redőnyöket, a redőnytokot és az esetlegesen ott lévő szúnyoghálókat is tisztítsuk meg! A rolók, függönyök szintén gyorsan porosodó, koszosodó holmik, így ezeket is mindneképpen érdemes ablakpucolás során rendbe tenni, lecserélni, lemosni, kimosni.

Egy profi takarítócég, amilyen mi is vagyunk, pontosan tudja, hogy mennyi rovar, kosz ülhet meg az ablakok réseiben és az ablak közvetlen környezetében, ezért mindenre kiterjedő, alapos porszívózást, lemosást, tisztítást alkalmzunk, ha a munkát ránk bízzák. Az ipari alpin technikával végezendő feladatokhoz is hívhatnak minket, szekképzett és gyakorlott kollégáink gyorsan és precízen mossák kristálytisztává a magasn lévő üvegeket is.

Ne késlekedjen, intézze el a tavaszi nagytakarítást és ablakmosást mielőbb, vagy bízzon meg vele minket! Miért jobb profi takarítócég képzett munkatársait választani? Mert levesszük a válláról a takarítás terhét, gyorsan, “titokban”, azaz munkaidőn kívül dolgozunk, zavartalan munkavégzést biztosítva ezzel Mindenekelőtt pedig azért válasszanak minket akár irodatakarítás akár csak ablakmosás a feladat, mert professzinális megoldásiank, eszközeink és tisztítószereink által színvonalas szolgáltatást nyújtva makulátlan tisztaságot hagyunk magunk után.